akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Malamutespecialen 2015

Publicerad 2015-11-01 23:02:00 i Hundarna,

I fredags eftermiddag satte vi oss i bilen, Håkan och jag med Kaili och Heike. Siktet inställt på Lida utanför Stockholm och Malamutespecialen 2015. Vi passade på att köra fel på en av de krokigaste vägar jag någonsin åkt på men var lite tur i oturen för Lida ligger mitt ute i ingenting och vi behövde handla på oss lite mat ;)! Always look at the brigth side of Life, dada, dadadadadada =)!
 
Blev en sen kväll med gott umgänge i brasans sken.
 
Lördag morgon hade vi inget att passa direkt, blivit ombedda att hjälpa till med lite lottförsäljning och korvgrillning i samband med utställningen. Dock så hamnade jag istället i ringen som prisutdelare. Var kul att få höra domarens omdömen om än jag inte höll med henne i alla lägen ...... Var strax över 80 Malamuter anmälda och största klassen var öppen klass tikar där över 20 hundar var med.... Hade tagit med det stora objektivet och tänkt fota men kameran fick ligga så fint i stugan, för detta hans inte med. Carina o Leffe var där för o ställa Frey som skötte sig så fint i ringen. Han fick även ett väldigt fint omdöme och vi trodde alla i sekretariatet att han skulle få Excelent så när domaren sa Very Good stod vi som 3 fågelholkar. Kritiken stämde inte alls överens med resultatet där, och alla tre sa, hur tänkte hon där .... Jepp så är det i utställningsvärlden.
Generellt så var hennes kritik, good breed, want´s more bone, och tight tail och där höll jag med henne. Men fanns väldigt vackra och "fulländade" Malamuter i ringen med härliga rörelser i språnget! Dock fanns en sak som oroade mig lite och det var en del som jag upplevde det "väldigt korta" malamuter. Dock är det ju så med malamuten att den finns i väldigt varierad storlek och inget man ska ta hänsyn till i ringen meeeeeen anser inte att en sådan hund bör vinna vilket var fallet i öppen klass tikar tex (tror jag, var mååååånga klasser) ... dock bara min egen högst personliga åsikt.
 
Carina och jag hade tänkt att låta Heike och Storm träffas men pga min placering och tiden det tog så fick vi inte till det. Så får försöka få till stånd ett sådant möte framledes <3! Känner att jag är i behov av en helg med Carina och grabbarna =)!
 
Lördag eftermiddag höll domaren en föreläsning om sin syn på malamuten och gav oss lite input på hur Sveriges malamuter står sig i konkurrensen från USA. Hon tycker vi har vackra hundar här.
 
Efter föreläsningen var det en kort paus och sedan hade vi en gemensam middag, supertrevligt! Efter det hamnade vi återigen i brasans sken och premiärdrack årets Blossaglögg 2015. Skulle vara med smaken Earl Grey men nääää, fanns inte en tillstymmelse. GOD var det iaf, inte sådär sliskigt söt, utan smakade glögg och var lagom i typ allt, så mmmmm blir nog några sådana flaskor framledes.
 

Söndag morgon var det medlemsmöte och uppslutningen där kunde varit bra mycket bättre. Styrelsen i Malamuteklubben gör ett gigantiskt arbete och fått till en go stämning i klubben. Dock saknas det folk som förtroendevalda så är det någon som känner att man vill bidra där så ta kontakt. Min tid räcker just nu inte till för det, pga olika omständigheter.
 
En härlig helg iaf, har både jag och mitt gäng haft det. Både Heike och Kaili har skött sig fint och Heike har fått hälsa på en massa valpar, vilket han älskar. Kaniner fanns det överallt så gå med båda hundarna kvällstid, näääää! Då hade jag åkt kana mer än en gång vill jag lova, jösses! Båda hundarna var typ crazy, hahaha! Stackars kaniner, måste ju blivit superstressade av alla hundar överallt!
 
Nu sängen för hur det än är så blir man galet trött av att ha trevligt ;)!
 
KRAM och var rädda om Er, för man vet aldrig vad morgondagen för med sig!
 
//Gudrun

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela