akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

ÄNTLIGEN <3

Publicerad 2015-12-28 15:48:00 i Allmänt, Hundarna,

I går när jag vaknade så möttes jag av detta

Behöver jag säga att jag jublade, högt ;)! Svårt att säga vem som var gladast när knastret nådde oss när vi klev utanför dörren, Kaili eller jag! Kaili fick i alla fall glädjefnatt och hade hon inte suttit fast i kopplet så hade hon nog där och då rusat typ 100 varv.
Vi var ute många timmar igår och jag fotade och njöt i fulla drag.
Godissök i trädgården där de fick använda HELA kroppen och knoppen =)!
 
Julen kom och gick i hiskelig fart. Dock har det varit väldigt skönt att vara ledig, men ser fram emot ytterligare 4 lediga dagar över nyår =)!
Dagen innan julafton så samlade vi familjen (då vi av erfarenhet vet det blir väldigt stimmigt på julafton). Vi spelade uppesittarbingo, åt lite gott och umgicks. Klockan blir som alltid mycket och tiden går vansinnigt fort när man umgås med härliga nära och kära.
Julafton var vi hemma och Håkans pappa gästade oss tillsammans med våra barn fram till kl 15 typ då vi begav oss till käre far där min del av familj tillbringade julafton. Runt kl 21 så åkte vi hem och slappade och slöade, så skönt.
Juldagen så var vi alla trötta och den dagen är ju en sådan dag när man gör absolut INGENTING =), passade mig fantastiskt bra.
Annandag jul så var vi i Växjö Håkan och jag tillsammans med pappa, Bruno, Kristina och Birgitta. Vi gick på bio Mannen som heter Ove och kan med värme rekommendera den filmen. Vi tyckte alla 6 att den var bra, 3 hade läst boken men tyckte att filmen var lika bra som boken. Vi barn hade gett pappa detta i julklapp + mat och julklappen var uppskattad. Far säger som jag, upplevelse är bättre än prylar =)!
 
Igår söndag var det Håkans och min tur att få en likvärdig julklapp av våra barn. En lyxmiddag (som visade sig bli en trerätters) med början på Parallellgatan och ett avslut på Lillgatan. Det var så härligt gott och mysigt, älskar att tillbringa tid med de mina, gör vi båda. Duktiga kockar har vi i familjen, och bagare =)!
 
Idag så skiner solen lite på oss så blev en längre promenad, en välbehövlig sådan både för hundar och husse/matte. Julen sätter sina spår likt bilringar runt midjan, hahahahaha!
 
Ha nu några riktigt härliga dagar på 2015 så hörs vi när det nya året har trätt in!
 
Gott Nytt År önskar vi Er alla!
 
KRAM Gudrun
 

Att vända blad och börja ett nytt kapitel!

Publicerad 2015-12-23 14:47:00 i Allmänt, Hundarna,

Ja jag trodde nog att jag gjorde det för 3 år sedan när jag klev in i en VD-roll på Amitec AB med en liten, liten del i ägarskap. Klev över kanten och hoppades på att slippa falla. Det slapp jag, men har varit en jobbig och tung period som inte utvecklade sig och blev som just jag tänkt och ville. Missförstå mig rätt, företaget har gått bra, väldigt bra och utvecklats under min ledning men i maj insåg jag att det inte var värt det.
Så av olika anledningar så bestämde jag mig för att lämna VD-skapet och sista juni var alla papper påskrivna och VD-skapet togs över av en av delägarna. Jag arbetar fortfarande kvar på Amitec AB med de sysslor som jag hade innan vi bildade Amitec, för den överenskommelsen hade vi från start. Om jag pga olika omständigheter inte ansåg att det gått som jag tänkt så hade jag möjligheten att kliva tillbaka, så sagt och gjort, och jag fick tillbaka mitt liv =)! Har även gått ned i arbetstid då VD-skapet var mer arbete än man tror, och med tanke på att jag inte har den positionen längre så har mina arbetsuppgifter minskat. Jag är då inte den som gillar att sitta och rulla tummarna, utan hittar mig nya utmaningar.
 
Vänder blad och börjar ett nytt kapitel!
 
Har under min tid som VD gått lite utbildningar och under vägens gång så har en tanke satt sig och börjat gro. Grodden har växt och i oktober så startade jag en egen Enskild firma vid namnet Administrationshjälpen. Syftet är att vara en resurs för företagare som inte vill, orkar eller kan hålla på med just det administrativa. Då kan man från mig köpa in den tjänsten. Liten som stor, kunden väljer själv vilka delar den är i behov av. Jag tror på detta, sedan hur det kommer att utvecklas återstår att se. Mitt sunda förnuft gör att jag startar i liten skala och bygger på allt eftersom. 
Har fått förmånen att vara med i ett litet reportage i SNAB´s sista nyhetsbrev, vill ni läsa den så finns den här. Btw så har jag även gått med i Sävsjö Näringsliv, en resurs för företagen i Sävsjö kommun. 2 glada tjejer är det som håller till där och dem båda har gett mig så mycket, tror inte de vet hur mycket bara <3!
 
Julen står för dörren och kommer att njuta varje minut av just det, julen, samvaron med nära och kära <3!
 
Mina älskade 4-benta går på mer än sparlåga just nu och känns inte rättvist mot dem men vädret gör att varken dem eller jag har lusten till någon utomhusaktivitet. Båda piper snabbt in när de blir utsläppta. De har båda drabbats av diarré sista dagarna och vet inte varför. De måste ätit något olämpligt. Kaili är väl den som varit sämst av dem två. Så inget julgotta där på några dagar ;)!
 
 
 
Så från oss alla, till Er alla en RIKTIGT GOD JUL!
 
KRAM
//Gudrun
 

Livet går sin gilla gång och tiden rusar på något alldeles förskräckligt

Publicerad 2015-12-17 06:20:00 i Allmänt, Hundarna,

och önskar i mångt och mycket att jag kunde bromsa den, bromsa den hårt, men livet går sin gilla gång, bara att gilla läget.
 
Vi får vår nya panna levererad i morgon =) och förhoppningsvis installerad måndag eller tisdag. Vi har fått ett sådant härligt och gott bemötande av CTC´s huvudkontor i Sverige, så all cread till dem!
Vad gäller doften då så blir vi dagligen påminda om det som inträffat, och påminda om vilken tur vi hade, och hur det kunde ha slutat. Doften ligger kvar, om än inte alls i den utsträckning som från start, men den är där. Så vi skall ta ett nytt snack med Ocab och se vad mer som finns att göra. Jag tror att enda sättet att få det helt fritt är att måla om utrymmet som pannan var i, det är där doften håller sig kvar. Dock ser saker ljusare ut och längtar efter att få ta en LÅNG härlig dusch, hihih, saknar det!
 
Vi har börjat vibba hos Pia på Pias Hundhälsa. Efter att varit utan BackOnTrack täckena så blev båda markant stelare (tycker jag då) så kollade med Pia om hon hade tid för oss. Så nu har vi gått varannan dag (med ett litet uppehåll över helgen) i 2 veckor och märker jätteskillnad på Heike i gång och smidighet. Kaili is the same/same men vet ju att det så får vara och hänger inte upp min tillvaro på det. Hon är pigg och glad fast hon inte är 100% och det är det absolut viktigaste. Håkan själv säger att det har varit en markant skillnad på hennes humör sedan en tid tillbaka (kommer igen om det i ett senare inlägg).
Heike trots att han bara är 9,5 år har sista tiden åldrats. Syns i hans ögon, märks lite på hörseln och i att han vilar/sover mer. Dock är han direkt med på notorna om vi ska hitta på något men ja, åldern börjar ta ut sin rätt. Vi har pratats vid en del han och jag det sista. Han har fått mig att förstå vissa saker, vet Ni tycker det låter spookey, men vi är i samförstånd med varandra. Kärleken till den här killen är över alla gränser <3!
Men som sagt, gör vad jag kan för dem båda, för att de skall få ha ett så bra liv som möjligt. Var ett tag sedan vi tränade och klickade men tar nya tag inom kort. Varit för mycket med branden och allt.
 
I morgon kommer Jocke hem för jul ledigheten, ska bli sååååå härligt att få hålla om min äldsta, var ett tag sedan sist <3!
 
Nästa vecka kommer jag att släppa en liten nyhet som har med mitt "vända blad i boken" och påbörja ett nytt kapitel att göra.
 
Önskar Er alla en fin dag!
 
KRAM
Gudrun

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela