akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Vackert i all sin enkelhet

Publicerad 2015-05-27 06:10:00 i Allmänt, Hundarna,

är det ute. Det ena avlöser det andra och är glad att det har varit lite svalare så vi kan få njuta av blomster och grönska länge. Liljekonvaljerna slår snart ut här och allt faller in i en strid ström.
Gick förbi det här trädet igår på lunchen och blev stående en stund, där och då, här och nu!
Igår kväll så gick vi en runda Håkan och jag med hundarna. Passerade Akilles fält och där låg dimman tät ett stycke bort och ut över sjön, helt magiskt. Bilden gör sig inte rättvisa men ni kanske kan föreställa er iaf!

Gjorde illa min rygg i fredags och den har inte 100% återhämtat sig och träningsabstinensen har gjort sig påmind så igår blev det ett pass. Kunde liksom inte låta bli, en löprunda på nästan 5,5 km i för oss högt tempo där minst 50% var uppför. Så jädrans nöjda var vi Sarah och jag, men trötta .... Idag så blir det en lätt jogging i 2-3 km sedan så skall vi cirkelträna eller tabata, får se vad lusten säger. Ska även hinna med att cykla med sessan, hon måste komma i form (fast det känns avlägset)! Har liksom ingen lust att dra in på maten mer än jag redan gjort, hon har blivit en matletare och det gör ont i mitt mattehjärta. Det är ju inte så att jag svälter henne (fast det kanske skulle behövas) men är en sådan personlighetsförändring när det gäller mat på den damen så hälften hade räckt ..... Blir en o annan morot som får åka med, lite bukfylla ....
 
I måndags så satte vi SPA-badet på plats, i morgon kommer elektrikern, på fredag kan jag förhoppningsvis provbada, och på lördag har vi pool-party om allt går som tänkt. Först ska bara hela familjen Nilsson som befinner sig i Sävsjö iaf springa Hultsjörännet med picknick efteråt (ja inte Hampus då för han vägrar) men vi andra ska =)! Alla anmälningsavgifter går till välgörenhet så bara att ta tag i det och delta + att det är lite roligt med en familjeaktivitet.
 
Nej vänner, off to woork!
 
Take care och var rädda om ER!
 
KRAM
Gudrun

Telefontid med veterinär Catarina

Publicerad 2015-05-23 23:13:40 i Allmänt, Hundarna, Träning,

hade jag igår gällande Kaili ..... vi behövde påfyllning i kortisonburken!
 
Min lilla prinsessa går upp i vikt till skillnad från Heike som går ned. De äter samma foder (Kaili får mindre) och motioneras likvärdigt (inte riktigt då prinsessan får lite extra motion i jämförelse med Heike) och tycker därför det är jättekonstigt. Först förklarar vi det med att det har med hennes Kortisonintag att göra men å andra sidan så borde det inte göra så stor skillnad pga den låga dos hon äter ..... Så säger hon det jag tidigare ifrågasatt hos andra veterinärer, vi ska inte ta ett sköldkörtelprov på henne. Oförklarlig viktuppgång i samband med oren gång kan vara en hormonrubbning ..... Mmmm sa jag då, dessutom har jag själv struma, då säger hon att sannolikheten är än större. Sådan matte sådan hund. Dock är det enligt henne väldigt ovanligt men nu inskrivet i journalerna och vid nästkommande besök så tar vi ett prov för att utesluta ....
 
Drog på mig ett "ryggskott" igår, så jädrans onödigt. Skulle lyfta en tung pärm på jobbet och gjorde definitivt inte som man skall så kände på vägen upp att det här går åt fanders. Mycket riktigt så gjorde det så också så nu är min gång allt annat än bra och planerad träning idag får jag helt enkelt hoppa över =(, men har hängt i dörren några gånger och stoppat i mig lite preparat så blir nog rätsida på detta också =)!
Såååå kompis du får nog köra själv några dagar :( men jag kommer igen starkare än någonsin!
 
Bläddrade i vår tidning idag och hittade detta

Har ingen aaaaaning om vem denna kvinnan är men tycker det var en fantastiskt bra idée =) ;)! Vem hade trott att sådant oväsentligt hamnar i den "lokala" tidningen =) hahaha!
 
Var uppe med tuppen idag och tog upp Sarah och Bettan och ställde färden mot Göteborg. Var dock lite skärrad över att behöva köra i Göteborg för är det något jag ogillar så är det just det, men Sarah hjälpte mig att assistera GPSen i telefonen. Hade jag kört efter vad den talande damen sa så hade vi hamnat i tjottahejti. Dock vet jag nu var jag ska parkera nästa gång, slapp helt köra in i knöliga centrala Göteborg och hamnar på gångavstånd från Nordstan. Siktet var inställt på en kattutställning  (för att se och lära)
 
och sedan gick ju Göteborgsvarvet och Johanna sprang så vi stod och hejade på henne vid 1,5 mil =)! Fick ett SMS från henne i kväll och hon var glad att vi stod där och hejade på henne, lite extra pepp med 6 km kvar. Hon är fantastiskt duktig och jag är mäkta imponerad över hur hon utvecklats sista halvåret och går fortare och fortare. Här kommer lite bilder från loppet så ni får en liten känsla för hur trevligt och härligt det var. Glada hejarop, mycket publik, glada löpare, underhållning mm.
 
Hon sprang förbi oss med oförskämt lätta steg, en riktig kämpe var hon!

Igår var vi i Östra Frölunda på Svenska Badrumsinredningar och hämtade hem vårat SPA-bad. Blev dock inte riktigt som vi tänkt. Blev det större karet för en liten struntsumma för de sålde så mycket av mellan storleken så de ville vi skulle ta det större för att rädda dem lite ..... Så nu har vi ett SPA bad på 2,3x2,3 och 7 platser. Ser fram mot vintern men först ska vi ha lite sommar tycker jag. Bred last blev det iaf .....
Sitter nu o lyssnar på mellofestivalen. Tycker personligen inte att man kan tävla i  musik men,men Men en sak är säker att Måns låt är bra, sticker ut, o sen är han rätt mysig att lägga ögonen på en stund. HIHIHIHI!
 
Nej nu är Gudrun trött, ute med Kaili i natt och sedan plingade klockan 0600 så har varit en lång men händelserik och trevlig dag.
 
KRAM
Gudrun

På G

Publicerad 2015-05-17 21:55:53 i Allmänt, Hundarna, Träning,

med träningen och tjejmilen här kommer vi!
Lite galna är vi allt Sarah och jag, vi har våra små hyss, men vi har otroligt roligt på vägen. För har man inte roligt under tiden man håller på med träning då lär man inte bli långvarig!
Vi springer eller joggar alltid en runda och avslutar med en genomkörare av kroppen. Styrka, tabata eller cirkelträning. Allt av varierande längd springer vi kort så blir det mer annat och vise versa.
 
Vi var vid Ilharjens naturreservat igår. Vi var bara förbi o kollade läget och insåg att det är fantastiskt vackert där så kommer åka dit inom en snar framtid och vandra omkring där med hundarna under tiden Håkan slänger en fluga eller två. Dock får det vara en dag när det är vackert väder för just nu kan man tro det är höst trots allt det vackra gröna som så vackert visar sig. Sa till Håkan igår att kylan vi har nu har en stor fördel, vi får njuta av allt vackert som blommar och slår ut för det blommar inte över lika fort som när det är varmt! Alway´s look at the Bright side of Life, dada dadadadadada ;)!
 
Fick vara lite kattvakt ju förra helgen till denna lite galna stjärnan. Hon är så jädrans go i sin alldeles egna lilla egenhet <3
Hon älskar att vara på Sarah´s och Simon´s balkong. Mycket som rör sig utanför där!
Äter ju inte gluten sedan en tid tillbaks och är lite av en öldrickar"tjej"! Har varit lite less över att inte få dricka det men har på råd från en expedit på Systemet provat på detta glutenfria och det är fullt drickbart, riktigt gott faktiskt! Givetvis så måste man ju ha Cheez Cruncherz också de knaprigt farligt goda som man inte kan sluta äta .....

Håkan har varit snäll och gjort en sandlåda till Saga-Li. En uppskattad sak som används flitigt har vi förstått. Lille Aston kommer nog att gå inom en snar framtid för han gick från krypande till stående i en väldig fart =) Så lyckligt lottade är vi över våra älskade små barnbarn som förgyller våra liv, ihop med våra älskade barn förstås!

Fick se älg idag igen, gott om dem är det och rovfåglar lika så. Man fascineras så över allt vilt och njuter i fulla drag när man får se dem nära inpå sig.
 
I kväll har vi varit i spårskogen. Både Heike och Kaili gick varsitt och båda hade fin fokus. Heike var kort medans Kaili var längre. Båda gick dock rakt då det är evigheter sedan vi gick spår sist. Kaili gjorde något idag som hon aldrig gjort innan och blev så glad för det var så tydligt. När hon tidigare gått ifrån spåret så har det alltid slutat med att hon kommer fram till mig och sätter sig för hon vill ha hjälp med att komma igång igen. Idag så gick hon ifrån spåret ett bra stycke för att sedan bara kasta sig tillbaka och ta upp spåret igen. Behöver jag säga att jag öste på med beröm. Glad blev jag och båda gjorde som sagt ett fantastiskt jobb idag.
 
Nu har jag en fröken som gnyr och då är det bråttom.
 
Var rädda om Er och STOR Kram!
 
//Gudrun
 

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela