akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Pensionär

Publicerad 2016-03-23 22:34:00 i Hundarna,

Att komma till insikt är inte den enklaste saken i världen, att förstå, att inse att tiden och åldern tar ut sin rätt. Hjärtat går lite sönder i vetskapen om att tiden börjar så sakteliga rinna ut. Jag hoppas och tror att vi kommer få fortsatt tid framåt tillsammans, att åren fortskrider, men vet i hjärtat att varje minut, timme, dygn, vecka, månad, år framåt är en bonus och måste tas vara på, värnas om, hållas om och NJUTAS <3!
 
Den pigga, goa krabaten är där, ibland nyckfullt lekfull, ibland med ålderns förstånd, men också den slitna kroppen med ett ungt sinne <3!
 
Det visar sig som mest när vi går från liggande till stående, eller från stående till liggande. Vid promenaden i tempo och i uppförsbackar där vi går i slowmotion. Det märks också på kvällarna när vi skall gå långpromenaden och han självmant väljer att vara kvar hemma, när orken helt enkelt inte är där.
 
Vi har fått lära oss att inte jäkta, att ta det lugnt, bara strosa runt. Det är för mig som matte och ständigt på språng väldigt svårt, men jag får bita mig i tungan, jag får träna, träna, träna på att gå långsamt. Och jag gör det av kärlek till en av dem som betyder mest i världen för mig. För killen som kanske borde landat hos mig från start men ändå hittade hem till slut <3!
 

Med hjärtat fullt av kärlek <3
//Gudrun
 

En dröm ska gå i uppfyllelse

Publicerad 2016-03-06 16:03:00 i Hundarna,

 
jag ska få vara på plats vid Polardistans 2016 i Särna!
 
Gemensamt med Carina ska jag vara handler till Sandra och Torbjörn, ett herdersamt uppdrag och oäntligt glad över att blivit tillfrågad 😊!
 
Vill ni följa dem/oss på resan så hittar ni oss på fb. Gilla sidan så ni är med vid uppdateringarna https://www.facebook.com/tellstromspolardistans2016/?fref=ts
 
Kommer nog hålla till lite här oxå men mest på FB!
 
Kameran står redo så vänta Er en bildkavalkad 😀
 
Med värme 
//Gudrun

När det ofattbara händer

Publicerad 2016-03-02 21:07:00 i Hundarna,

och man skjuter det ifrån sig men det kliver närmare och närmare inpå, som en högerkrog som fått sats från golvet och upp och träffar med full kraft. Mitt hjärta går sönder och gråten infinner sig!
 
Har en väldigt god vän, vars 4-benta livskamrat i natt blev en klart lysande stjärna, utan förvarning, var hon borta <3. När jag fick veta så fylldes jag av tomhet, mitt hjärta brast och tårarna gjorde sitt intåg. Har sagt det innan och säger det igen, vissa individer gör större tassavtryck än andra, that´s Life <3!
Så idag har jag oupphörligt haft dem i mina tankar, önskat jag funnits på plats, fått krama om <3!
 
När detta händer så kryper verkligheten ifatt och man inser än mer det man redan vet, vi har dem till låns. Till låns på obestämd tid. Visst finns faktorer som ibland spelar in, så som i vårt fall med Heike, ålder - avel - uppfödare. Faktorer som i hans fall har större betydelse än hos en del andra. Men vi har dem till låns, på obestämd tid, till dess de behövs mer någon annanstans.
 
Varje dag håller jag en stund om Kaili och Heike vilket innebär egen tid med mig. Hålla om Kaili innebär att hon "tankar" in hos mig, kryper intill när jag sitter på huk, och bara sitter <3. Heike kryper upp i soffan och in under skinnet, nära, nära så nära det går utan att sitta i mitt knä. Eller så ligger vi sked på golvet, med Heike´s huvud på min arm. Stunderna varierar i längd men är livsviktiga tror jag både för mig och hundarna. Talar om för båda hur viktiga de är för mig och hur mitt hjärta svämmar över av kärlek till dem.
 
Tänt ett ljus för Ängla idag på morgonen, det brinner ännu <3
 
Med värme
 
Gudrun

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela