akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Vad är ok och inte...

Publicerad 2015-07-31 01:02:43 i Hundarna,

har haft uppe ämnet tidigare men blev inget klokare för det. Lyfter det en gång till så kanske kanske jag fattar 😜!
Vi stöter titt som tätt på småhundar och dess ägare. Av 10 st vi möter så skäller nog 8 av dem tror jag nog = merparten! Av dessa 8 så är det nog 6 som totalt skiter i det och låter dem hänga ut i kopplet och bara vråla! Eller har dem i en rastgård och låter dem vråla utmed staketet när man passerar ..... Det är liksom tillåtet/accepterat .... hos vem undrar jag!? Hade det varit mina som burit sig åt på det viset så kan jag lova att jag hade fått en syrlig kommentar 9 ggr av 10!
Priset togs för några dagar sedan när en småhundsägare lät sin hund göra utfall och vråla åt oss och bara stod kvar o flinade varpå Kaili fick nog och röt till (blev snabbt bruten i sitt handlande) varpå hundägaren utbrister "de verkar farliga ....."!
Kunde inte hålla käften och sa "-inte lika farliga som din"
Sedan gick vi lugnt o sansat därifrån!
Bara för att man har en liten hund så kan det ju omöjligt betyda att de får uppföra sig hipp som happ! Eller är de så blåögda att de tror att hundarnas språk sig emellan avgörs av storleken på hunden! Liten hund talar till liten hund o stor till stor !?;) O gör en liten hund utfall mot en stor så vill lilla hunden leka men om hundar av minas storlek gör samma sak mot en liten så vill den stora döda .... Blir bara sååååå trött!
Har en god vän som blev anmäld för ett tag sedan för att ha en aggressiv hund (modell större). Det hela slutade med att de fick åka söder över för utredning hos polis. Hos polisen provocerades hunden så till den grad så vilken "vanlig" hund som helst skulle ramlat dit på testet, men det gjorde inte denna. Han gick fri från anklagelsen av att vara aggressiv, vilket vi alla visste. Däremot så sa ena kontrollanten att testet inte är under normala förhållanden och alldeles för tufft, han trodde inte hans egen hund skulle fixa det .....
Jag undrar hur många chiuauer som fått åka in på ett sådant test, eller Russel, pudel, terrier .... Listan kan göras lång! 
 
Nu har jag fått det ur systemet, skönt!
Take care and big hugs <3
//Gudrun

Prinsessan gjorde min dag ❤️

Publicerad 2015-07-29 00:31:29 i Hundarna,

Hade på känn att det kanske skulle funka, men var sååååå längesedan vi gjorde det!
När Kaili var valp/unghund så hade jag bestämt mig för att hon skulle gå att ha lös! Hon var det alltid från valp och uppåt! Givetvis med löplina men behövde aldrig använda den. Sedan kom Heike och all fokus hamnade på honom. Kaili fick gå kopplad för jag redde inte ut att ha henne lös med 100% koll och samtidigt slita med Heike som drog så det slutade med inflamation i benhinnorna och vader så Kebenikaise fick strykas från to do listan.
Vill dock inte ha Heike ogjort då han är min soulmate och kan inte tänka mig hur det varit utan honom här, Big Love and a Big Heart 💙
Men iaf har inte haft Kaili lös särskilt ofta, näst intill inget alls. Stor jaktinstinkt har gjort att jag hoppat det! Men idag kände jag att det var dags, och hon gjorde min dag! Höll sig nära hela tiden förutom en gång men då kom hon på visslingen direkt, made me so happy! Duktig var hon min prinsessa 💞
 
 
Kram var rädda om er och stora kramen!
 
//Gudrun

Semester del 1

Publicerad 2015-07-26 22:17:00 i Allmänt, Hundarna,

 
 
Torsdagen vecka 27 satte vi oss i bilen vid 20-tiden och tog sikte på Umeå.
Heike hade hälta dagarna innan vi åkte upp och även under resan så han fick åka i baksätet. Givetvis fastspänd och han trivdes med det väldigt. När hältan väl var borta och han skulle tillbaks till bagagen så var han inte lika säker på det som jag, men nu hoppar han glatt in igen med lite hjälp från matte.
 
Resan upp tog tid, husvagn på släp, kasst väder och så vägbyggen utanför Stockholm. Så vi bestämde oss för att pausa ovanför Uppsala. Kaili och jag sov i bilen, ville inte låta henne sova där själv. När solen går upp blir det snabbt varmt i bilen även om fönster och bagageluckan är öppen. Tur var det, för vid 7-tiden var det hett, jättehett. Vi gick morgonpromenad (jag och hundarna) och sedan väckte vi Håkan för fortsatt färd! Resan upp gick bra och vi pausade vid en badplats utmed Höga kusten! Välförtjänt vila för Håkan som får köra husvagn själv för vårt ekipage är för tungt, han har kort för det och skall vi fortsätta med husvagnsliv så måste jag nog ta kortet också.
Vi tuffade på uppåt och framåt kvällen var vi installerade på Umeå Camping och Jocke kom till oss där. Grillade gott och umgicks. Saknar honom väldigt, han är till stor del långt ifrån oss. Kommer att ta mig tid och åka upp till honom lite oftare. Går ju faktiskt att ta natt tåget! Dock har vi pratat om att rodda ihop så vi alla strålar samman i Stockholm framledes.
Lördagen gjorde vi Umeå och så åkte vi till en Laxtrappa på kvällen och strosade omkring. Grillade oss en Jocke special och hade allmänt trevligt.
 
Söndagen ägnade vi åt att besöka en fiskeplats där premiärfiske inom lax stod på agendan för Håkan. Vacker plats med väldigt mycket stenar, men var bra träning för hundarna och de kom till ro även där. Lite bildkavalkad får ni här, enjoy!
 
Åkte tillbaka runt kl 18, beställde pizza, åt hos Jocke for till Campingen och Jocke kom dit en stund. Lika sorgligt att säga "ses snart", för man vet alltid att det kommer ta lite tid till nästa gång. Förstår dock att han trivs i Umeå för det skulle jag också kunna göra. Fick ett SMS framåt kvällen som gjorde att gråten steg i ögonen, blev så rörd. Dock är det så att vissa saker behöver inte sägas, man bara känner/vet om dem ändå <3, kärlek!
Måndag morgon begav vi oss mot Sulviken med en mellanlandning i Lit. Återkommer med denna resan i nästa inlägg!
 
Var rädda om Er och NJUT! Livet har vi till låns och kan bara levas en gång!
 
KRAM
Gudrun
 
 

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela