akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Har en beundrare till mina hundar....

Publicerad 2012-10-09 07:58:57 i Hundarna,

Upptäckte henne i förra veckan närmare bestämt i fredags. En kvinna for ut på sin veranda o fotade. Tyckte det verkade lite skumt men tänkte i mitt stilla sinne att hon fick väl syn på något som var intressant, trodde inte det var vi. Idag när vi gick på lunch hände samma sak, skillnaden var bara att jag gick på "hennes" sida av vägen så vi kom väldigt nära inpå. Hon rusar verkligen ut genom dörren o så säger hon. - Ohhhh you have so wonderful dogs, i like them a lot. Frågade henne om hon ville fota dem and yes she would, thank you, thank you. När vi stått still en liten stund fortsatte jag vår promenad och då kom en kille ut o sa - Tack, hon verkligen avgudar dina hundar och får inte nog av dem. Hon håller utkik varje dag ! Tänk vad konstigt, här går man omkring och glädjer folk utan att veta om det och ja, jag har 2 bedårande vackra hundar, något alldeles speciellt! Fast är en härlig känsla det där, när man glädjer människor genom deras närvaro.

Ville egentligen göra Heike till "service"-hund, men efter rådfrågande till kunnig så är han för gammal. Känns lite sorgligt för har en känsla av att han skulle kunna glädja många människor både ung och gammal men som kanske inte har det så lätt i livet. Han inger ett så rofyllt utryck så man blir alldeles ...... och denna killen har jag den stora glädjen att ha under mitt eget tak !

Var o handlade i kväll, träffade på en tjej jag känner lite som spontant sa - Va finklädd du var idag då. - Ja tack det var snällt. - Ja man ser dig ju mest i överdragsbyxor och jacka ..... Fick smålee lite, mmmm, det är nog så folk ser mig. Fast faktum är att jag under ytterkläderna oftast är hyfsat snyggt klädd men det syns aldrig, hahaha!

Nej gott folk, kvällskiss och sedan kudden!

Kram var rädda om Er för ingen vet vad morgondagen för med sig!

//Gudrun

Fotodag som gick i spillror ...

Publicerad 2012-10-08 07:36:10 i Hundarna,

och jag fick gråta en skvätt igår kväll. SD kortet kraschade och alla bilderna borta Hade fotat Heike i hundgården där han jobbade så fint med den stora kabeltrumman. Håkan hade tidigare varit jätteskeptisk till att Heike skulle klara av den men efter lite funderande o klurande från Heike´s sida så vips hade han vänt den och fått ut godiset efter han fått släpa undan trumman med käken. Trumman är inte lätt, väger en del, men gick galant. Fotade Kaili i sin vackra päls för den började släppa lite lätt igår. Ville föreviga detta men .... Alla de bilderna borta med vinden ..... Så måste i veckan fixa ett nytt kort till kameran för den skall med på fredag när jag och Heike vänder näsan mot Uvö o Carina med hundarna! Ser fram mot helgen som kommer massor!

Kaili började i veckan lätt släppa sin päls, nu släpper hon den helt o har stora kala fält. Lite sorgligt men tar det som ett gott tecken på en tidig och kall vinter och en härlig vinterpäls. Dock kommer det innebära en nakenhund till specialen, vilket i sin tur innebär att utställning kan kvitta. Får bistå de andra med hjälp istället. En sak till som det innebär när Kaili fäller är att det är ett löp i antågande, vilket är trist, menmen, tid för kastration närmar sig så får ta den smällen först!

Vi trälar på med viktmanschetter och klövja, hjärnaktivitet har det varit lite dåligt med, men överlever. Mellanbarnet tog pilatesbollen igår (tur vi han köra passet först) och använde som leksak med Kaili, vad tror ni händer, jo, vi har ingen pilatesboll längre. Köpa ny!

Sarah o jag tränar på. Vi sa båda igår att det är skönt vi är 2 för om den ena inte har lust så puschar den andra. Igår sprang vi igen o segt som tusan (ingen hund med, vilodag) men när vi kom hem så hade vi ändå fått en toppentid. Tänk vad man missbedömmer saker, fniss, positivt överaskade iaf så hurra för det!

Har idag legat på knä i vårat uterum o skruvat ur alla skruvar från golvet. Vi skall isolera o lägga nytt, kommer bli toppen! Kommer göra fint där ute till jul (fast först fint för ett besök som kommer i november )! Trivs så bra i vårt uterum o saknat att inte kunna nyttja det mer året runt, men nu kommer det kunna gå weeiiiii!

I morgon blir en stor dag, äldsta sonen kommer hem på besök och glädjer mig massor åt det. Har saknat honom och ser fram mot att få sitta ned o prata med honom utan dålig Skypeuppkoppling!

Nej go vänner, nu är det nog för idag!

Var rädda om Er för ingen vet vad morgondagen för med sig!

KRAM

//Gudrun

Här kör vi på tufft!

Publicerad 2012-10-05 08:10:05 i Hundarna,


Hahahaha, kunde bara inte låta bli igår. Sarah o jag gick på gymmet och hundarna var med! Tyckte de såg lite roligt ut så fram med kameran! Dock var det då inte hundarna som tränade utan jag! Har förmånen att ha ett gym på jobbet. Galet dålig på att använda det dock men blir ändring på det nu ! Hundarna fick turas om att träna på vägen dit o hem, klövjeväskan med vikt!

Idag har Kaili gått löpbandet igen lite kortare dock då jag upplevt henne lite "stram"! Heike fick följa med Sarah o mig på löprunda, en tur på 4,6 km. Trodde jag skulle varglaset seg i benen idag men gick fint, Vi har blivit värsta träningsgalningarna, vi får väl se hur länge det varar, hrmhrmhrm!

i morgon blir en lite tuff dag, men tar mig igenom den!

Nu ska jag massera lite hund, sedan mat och sängen tror jag!

KRAM var rädda om Er och varandra för ingen vet vad morgondagen för med sig....

//Gudrun

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela