akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Är det inte det ena så är det definitivt det andra ....

Publicerad 2014-02-23 13:42:46 i Hundarna,

Har ju berättat att vi är ute och går med 2 Yorkshireterrier någon dag i veckan. För ett tag sedan så skadade sig Teija och hade då en klofraktur. Nu har mamman i huset Tessie ev. något neurologiskt och detta innebär att hon släpar sitt vänstra bakben. Upptäcktes i början på veckan och veterinären har röntgat ben och rygg och finns inga fel. Då återstår bara huvudet :(! Dock har hon piggat på sig om det sedan beror på Cortisonet eller om hennes allmäntillstånd förbättrats ändå det får tiden utvisa. Hon får mycket kel o gos och vi sjukgymnastiserar benet lite. Till en början håller hon emot men när man väl lyckats vinkla benet så får vi böja det fram och tillbaka. Fel på hennes humör är det iaf inte för man möts av en svansviftande liten tjej när man kommer. Hon har även börjat äta och dricka igen och går ut mellan varven och klarar även att ta sig upp för en liten trappa, jättepositiva saker =), som vi gläder oss åt.
 
Vi klickertränar fortsättningsvis och regnar bort. Alltså hur mycket kan det regna egentligen, jag bara undrar .....
 
Vår bil har gått sönder så igår fick jag ett brakedown. Arg, ledsen och besviken, på vem och varför skall vi inte gå in på här. Men höll på att koka över faktiskt. Faslig tur att det var Zumbapass på kvällen så jag fick utlopp för all aggression. Alltså Zumba, det är ju bara SÅÅÅÅÅÅ KUL! Dessvärre så har vår instruktör gått och skadat knät så vet inte hur fortsättningen kommer att se ut och gör oss alla så ledsna. Igår hade vi en ny tjej (har haft henne en ggr innan). Hon är galet bra, skitkul pass, och vansinnigt duktig på att få med oss och visa vad som är på G. Önskar så att hon kunde ha oss men dessvärre är hon inte 18 och utan körkort så en omöjlighet för henne att ta sig till Sävsjö. Men hoppas kan man alltid. Man har inte ett uns av vätska kvar i kroppen, gött!
 
Skulle behöva tvätta och packa, men jag lyckas hitta på viktigare saker mest hela tiden ..... fast vad är viktigare egentligen. Iväg skall jag och behöver grejerna så bara att ta tag i det.
 
Såg ett gäng flyttfåglar i lördags morgon. Håkan sa att jag måste drömt för de skall inte vara här förrän om en månad, och då förstår man hur fel klimatet är. Håkan sa det måste varit svanar och jag sa NEJ, eller i så fall så var nog hela Sveriges flock av svanar på ett o samma ställe, men de här var inte vita, om jag inte blivit färgblind på äldre dagar ;). En del jobb i helgen, behöver göra klart fakturering osv. innan jag far tidigt tisdag morgon.
 
Over and out för den här gången och dröjer nog ett tag till nästa!
Semester here I come =)=)=)!
KRAM
 
//Gudrun
 
 

Samtal från Anna, veterinären

Publicerad 2014-02-17 21:38:00 i Hundarna,

fick jag idag och hon meddelar att Kaili behöver ny antibiotika då den bakterien som de skickat till labbet är resistent mot det hon äter idag. En kur på 7 dagar sätts in och Kaili har arbetsförbud .... Jahupp, bara hon blir pigg tills vi skall åka till Sulviken så ... Kommer inte bli några längre turer där oavsett så hon kommer nog orka.
Ärret ser ganska bra ut och Kaili är fortfarande trattad. Jag är så stolt över Kaili´s sätt att låta mig vara på hennes mage o trycka hål på ev blåsor. Kaili´s mage är för henne nämligen helig och har så varit sedan hon svalde persikokärnan som fick plockas ur. Jag är inte snäll med mina händer men hon säger absolut ingenting. Hon får dock vara med och "städa". Jag tvättar och hon får tvätta lappen en kort stund, tror denna procedur är viktig faktiskt, att de får känna av vår omsorg och själva vara med och göra dem själva friska. Har faktiskt gjort så sedan Akilles tid.
 
I kväll så PW Sarah och jag. Mitt <3 har haft ont i sin mage under en tid och inte kunnat träna så vi mjukstartade henne idag med en PW på 45 minuter.
 
Klickertränade båda hundarna ikväll. Skall försöka få dem att slicka sig om munnen, galet svårt! Har försökt tidigare men gett upp, men denna gången ger jag mig inte så lätt. Det svåra är att klicka i exakt rätt ögonblick för att de skall koppla klicket till tungan. Man får liksom ta det när tungan är på väg ut, typ, lätt, nääääää! Dock så tycker jag att jag kom långt med Kaili, så vi får se hur många gånger till vi behöver på oss. Kanske lyckas vi eller inte men då har vi gett det ett ärligt försök.
 
Ha en skön dag i morgon!
 
Kram
Gudrun

Note, for my selfnote ......

Publicerad 2014-02-16 21:43:11 i Hundarna,

Har sista dagarna studerat Heike´s gång. Reflekterade nog i torsdags över att han inte passade lika mycket som tidigare och inte likadant heller. Innan har han passat som en kamel, lyft båda benen på en sida exakt samtidigt och detta gör han fortfarande mellan varven, men mer och mer passar han så att han först lyfter bakbenet tror jag och strax därefter frambenet. Går någon sek emellan ........ och för att inte tala om att han mer och mer går över i travet. I uppförsbackarna passar han nästa aldrig, utan går som han skall <3! Funderar ju då givetvis på vad som hänt, vad det är som gjort skillnad, vad vi har förändrat, om vi har förändrat något..... Det jag då kan komma på är nyponpulvret som jag sedan några veckor tillbaka tillfört i kosten på morgonen. Verkan av Katrophenet måste vara på sluttampen (har beställt ny spruta tills vi kommer hem från Jämtland, bättre o ta i tidigt skede än o vänta tills smärtan är fullständigt tillbaks) så den har ingen effekt på detta tillstånd han är i nu. Däremot så går vi faktiskt väldigt mycket i skogen, ojämn mark, vilket också kan göra skillnad! Dock tror jag mest på nyponpulvret faktiskt, han är dessutom piggare och smidigare. Har även sista veckan tillfört nyponpulver till Kaili och faktiskt (kan ju inbilla mig) så tycker jag nog att hon går renare också. Kan vara slumpen men ......
 
Kailis ärr börjar se riktigt fint ut så antibiotiken har gjort nytta, även svullnaden har gått ned och sååååå SKÖNT. Dock är hon konstant trattad dag som natt då hon inte kan låta det vara. Lämnar jag henne 2 sek utan koll så är hon där med tungan direkt.
 
Herrarna gjorde en fantastiks stafett  idag, och glädjen stod högt i tak idag också. Fantastiskt lag Sverige har i längdskidåkningen.
 
Här regnar det, regnar lite till, blåser som f-n och så mer regn. Pjuk on it =(!
 
I morgon är en ny arbetsdag så nu väntar kvällskissen och kudden.
 
Night friends, take care, för ingen vet vad morgondagen för med sig!
 
KRAM
Gudrun

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela