akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

REKORD

Publicerad 2015-03-31 22:51:00 i Allmänt, Hundarna,

Ler lite, har en ringa skara läsare, ja de som står mig närmast och någon till kanske. Var några dagar sedan jag var inne och höll på att sätta kaffet i vrångstrupen när jag såg en pelare som visade 70 läsare i fredags. Hoppas Ni hittade något som var läsvärt iaf .... ;)!
 
Min fredag natt var allt annat än sovtid. Min Sarah (och Simon) har köpt sig en ny liten Maine Coon som heter Viggo. Viggo är bedårande söt, galet söt, så söt så han lätt kan slinka ned i min och andras väska och följa med just mig hem! Missförstå mig rätt, skulle kunna sno Nova också för jag älskar de här båda katterna <3 Dock så är det så att lille Viggo inte mår så bra, och vi är oroliga för honom. Var med Sarah hos veterinären förra veckan och hon trodde att han kunde ha mask och det var därför han mådde som han gjorde. Så Sarah fick avmaskningsmedel på recept och vi höll våra tummar och tår för snabb bättring. Dock så verkar inte detta vara problemet, problemet kvarstår. Så i fredags var han jättedålig för ett tag för att plötsligt bara återhämta sig och bli sitt vanliga pigga glada Viggo.... Blir nytt veterinärsbesök i veckan. Dock anses det inte vara någon fara på taket för som sagt, han är precis som en liten busig kattunge skall vara! Dock har både Sarah och Simon haft täta kontakter med veterinären.
 
Har restaurerat klösträdet jag gjorde till Nova förra året. Blev så mycket bättre med nya tyget. Om ni undrar om det är lönsamt att göra eget istället för o köpa så är svaret ...... NEJ! Men har haft väldigt roligt under tiden och så fick jag ju köpa mig en ny symaskin också den gamla havererade ;)!
 
Har min 3-hjuling ute till försäljning. Det är så synd att den bara står o skräpar, bättre den hamnar hos någon som har användning för den. Jag verkligen älskar den för den är så lättrullad och smidig och man står så bekvämt och sedan älskar jag "bromsmattan" som Jan som byggde den fixade till! Så sorg i hjärtat är det menmen ..... 4000kr vill jag ha för den om någon undrar!
 
Har sista dagarna mest jobbat, skittråkig har jag varit men tvunget. Varken Håkan eller hundarna är speciellt glada åt mig just nu .... Hoppas det är övergående men jag vet av erfarenhet att mars-april-maj innebär högvis med arbete för min del. Dock tänker jag ta mig ledigt några dagar och åka uppåt Jämtland och en stundande 40-års fest. Ska bli grymt kul! Sedan skall jag visst vara med och barmarkstävla den 11 april i Vaggeryd. Har en snäll uppfödare som lånar mig material så jag kan vara med. Ser fram emot besöket och tillställningen denna helgen =)!
 
I lördags blev vi btw bjudna hem till Hampus och Johanna på Chili med tillbehör. Var grymt gott och jättemysigt/trevligt!
 
Jag är lyckligt lottat som har min lilla härlig familj med barn, barnbarn, svärdotter och svärson. De om något berikar mitt liv <3!
 
Nu mina vänner så blir det kudden, i morgon blir en lååååång dag!
 
Kram var rädda om Er!
 
Gudrun
 
 

Föreläsning med Torkild Sköld, personligt ledarskap!

Publicerad 2015-03-25 06:33:00 i Allmänt,

Hade ingen förutfattad mening när jag satte mig i bilen mot Växjö och föreläsningen med Torkild. Hade bara hört gott om honom och när jag insåg att han var i mitt "närområde" fanns ingen tvekan. Bjöd med min älskade syster, fanns ju en möjlighet i att få träffas och umgås lite.
 
Han stod själv i dörren och tog emot oss. Var nog på sekunden in genom dörren, vi var lite tidsoptimister tror jag!
 
Torkild då, jo har man möjlighet att höra honom så kan jag med VÄRME rekommendera att lyssna på honom. Han är en sprudlande, livsenergisk, människa med båda fötterna på jorden. En stor fördel med Torkild är att han pratar direkt till dig, inte er eller ni utan DU =)! Han berättar utifrån sina egna erfarenheter och hans ord är inte lag och inte alltid rätt men han tror på det han gör, vilket är en stor bonus ;)!
 
Var mycket jag tog med mig från den kvällen men det viktigaste av allt. Jag själv är VD över mig och mitt liv, kan jag inte leda mig själv så kan man heller inte leda någon annan. Så börja med mig själv i egen hög person ;)! Jag lärde mig även att se skillnad på person och sak (vilket kommer hjälpa mig mycket i framtiden).
Vi fick 6 saker som han skickade med oss innan vi gick:
 
 
Jag köpte mig en gnällkeps, tog med den till jobbet! Tycker den passar att ha på mitt rum, har redan fått kommentarer ;)! Han säljer dem för 100kr, kostar honom 50kr, vinsten går oavkortat till Barncancerfonden!
Torkild har en hemsida www.torkildskold.se ! Sedan vill jag tillägga att han kommer till Sävsjö i SNAB´s regi den 17 september tror jag det var. Så missa inte det, jag kommer att möta honom igen, just där och då!
 
Tog en bild på Torkild men fick kommentaren, kan vi inte ta en bild ihop istället, så klart vi kunde! Tog ingen selfi blev en groupi ;)!
Var ute o sprang igår för första gången på typ 1,5 månad. Var nog inte så bra insåg jag efter 3 km när jag helt dog.... fast o andra sidan så har jag aldrig någonsin sprungit så fort så kanske inte så konstigt jag dog, tvärdog ... slutade med att jag fick gå och jogga om vartannat den sista km .... Var jag nöjd? Ja efter förutsättningarna som rådde så JA .....! Så blir att ta en tur på fredag igen, för nu skall kärringen igång på allvar ;)!
 
Var rädd om Er och stor KRAM!
 
//Gudrun

En vecka av lycka och glädje .... del 2

Publicerad 2015-03-24 21:06:01 i Allmänt, Foto, Hundarna,

De två första dagarna så hade Sandra utbildning vilket i sin tur ledde till att vi fick klara oss själva. Så måndagen tog vi det allmänt lugnt på förmiddagen och fixade till lite gemensam lunch. Eftermiddagen så gick vi på "tur" Carina och jag med hundarna. Vi var nog borta i strax över 2 timmar och vi njöt i fulla drag. Tanken var från början att vi skulle packat ryggan med godsaker men vädret ville sig inte riktigt som vi tänkt oss så vi bara gick. Det är så storslagen natur uppe i trakterna kring Sulviken och jag njuter varje sekund jag får vara där och andas luften och skåda det vidsträckta vackra <3! Passerade ett ställe med brant lutning uppför på vägen tillbaka och jag tänkte tyst för mig själv att här är Lo marker varpå Carina utbrister, Gudrun titta uppåt här kan man nästan se en varg =), ja sa jag då eller en Lo =)!
 
Mycket umgänge med diskuterande om än det ena och än det andra, god mat och dryck, man behöver inte mycket mer än så, livet är enkelt.
Gottade ned mig i Maximus dagligen, mitt hjärta bankar hårt för honom <3 och blir lika glad varje gång jag får återse honom! Han ger så mycket av sig själv, utan att han egentligen vet om det tror jag. Han har en magnetisk kraft och ingen går obemärkt honom förbi!

Tisdagen var vi barnvakt åt en sprudlande glad Tova. Blev en dag med mycket mys och mycket promenerande. Denna dag var även solen med oss så på eftermiddagen blev det återigen en promenad på runda 2 timmar men denna gång på "planmark". Korsövägen bjöd på strålande sol från klarblå himmel, vackra vyer, barnvagnsrally med våra glada 4-bentingar. Lite bildkavalkad:
 
 
Älskar den här bilden. Frey hjäääälp hon tar mig, bäst jag gräver mig till Kina ;)! Love ya <3

På tal om 4-bentingarna ja, alltså jag är mäkta imponerad av dem. Har liksom aldrig varit en tillstymmelse till gruff dem emellan. De har liksom bara funnit varandra och accepterat varandra. Dock saknades Storm, Heike och han har en speciell relation (fråga mig inte varför), så skall försöka ta tillfälle i vår eller sensommaren och åka hem till Carina med Heike och låta våra pensionärer träffas <3!
 
Carina och jag hade fram till nu bott i huset men denna dag plockade vi iordning våra saker och flyttade in i Frost stugan. Så mysigt är det där och såg fram mot långa sköna timmar frampå natten med vild kommunikation oss emellan fram till dess att någon somnade ifrån den andra .....
Tisdag kväll åt vi som alltid god mat och sedan startade Michelle juicebaren. Jösses vad gott det går att göra av grönsaker blandat med frukt, mmmmmm! De mest konstiga kombinationerna slutar med en smakexplosion =)!Funderar på att själv införskaffa mig en juicecentrifug, vi får se, det är ju det där med utrymmen ..... Dock så blev juicedrickandet lite för mycket för Carinas mage och resten får ni räkna ut själva. Vi fick bli särbor resten av den veckan dessvärre. Men som tur är så är ju sådana historier ganska snabbt övergående.
 
Onsdagen var det dags för slädtur på eftermiddagen och som alltid så blir jag gråtfärdig när jag står där på släden tittande ut över de vita vidderna med solen från den blå himmeln. Önskar alla fick uppleva detta, detta fantastiska, som gör att jag i denna stund får gåshud över bara tanken, Life is good <3! Fick köra ett 4-spann med Idita, Ice, Timber och Tennessee! Timber med en arbetsmoral utöver det vanliga och där kommer de ha en fantastisk Leaddog med tiden. Alla i mitt span var fantastiskt duktiga men Timber stack ut så liten han är <3!
Bildkavalkad, enjoy!
 
Meeeeen hallå, de andra går, hur tänker du, vi måste ju meeeeeeed =) Gillar den här bilden skarpt, den är så talande!
 
Ice som sitter i släden tillhörde mitt spann för dagen, men plötsligt var han mer sugen på att åka släde än dra ;) Det mest komiska är att han hade hela fjället att röja runt på men när han tog sig fri så valde han att krypa upp i Sandras släde. Vi fick oss alla ett gott skratt <3!
En trogen följeslagare i släden har Sandra i lilla hjärtat Tova!
 
Talila, en go o gla kelsjuk tjej, i sin lilla galenhet =)!
 
Trym har ett otroligt vackert huvud, meeeeee like a lot! Han är en totalt vacker hund men hans huvud mmmmm
 
Michelle
 
Sandra
 
De två systrarna med var sitt enormt stort hjärta och en härlig inställning <33! För det mesta iklädda ett varmt härligt leende!
 
Del 3 kommer inom kort men kommer blogga om min kväll igår med Torkild Sköld!
 
Kram var rädda om Er och njut av livet!
 
//Gudrun

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela