akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Semestertider del 1!

Publicerad 2012-07-19 00:57:08 i Allmänt,

Har haft en alldeles underbar början på den!

Satte oss i bilen tisdag eftermiddag förra veckan med sikte på Haukeliseter Fjellstue i Norge. Ligger i närheten och nederkanten av Hardangervidda. Målet var att hälsa på äldste sonen som börjat jobba där. Resan dit gick bra men vi kom inte ända fram tisdag kväll så vi fick mellanlanda vid någon fjord där vi sov i bilen några timmar. Har 2 fantastiska hundar som finner sig i det mesta och har under hela vår bilresa både till Haukeliseter och Sulviken inte sagt ett knyst. Snabba stopp med snabba rastningar och hoppar lika glatt in i bilen igen när det är dags för fortsatt färd <3! Väl i Haukeliseter så tar vi en fika med Jocke för regnet öser ned, sedan går vi på en promenad i ett vackert landskap och Heike får glädjefnatt i snön! Lilla gubben, han verkligen gillar snö!
På kvällen så äter vi en gemensam måltid på restaurangen där. En 3-rätters med Jocke och en av de bästa måltiderna ever som jag fått glädjen att inta. De hade en aptitretare på kall soppa som var en iskall sked med fryst riven soppa på med en crustad. Var väldigt fundersam och när jag fick in det i munnen än mer för det smakade ingenting de första sekunderna, var bara kallt för att sedan ge en kaskad av smakupplevelser i munnen, så häftigt var det! Direkt efter det begav vi oss mot fiskeplats nr 1!

Vi stannade där 2 nätter och var lite fiske som stod på programmet för Håkan och Jocke. 2 kvällar var vi med dem, jag och hundarna. Kväll 2 satt jag och filosoferade lite och kom fram till att man måste vara bra fast i sitt intresse och lite smått tokig för att stå timme efter timme och bara nöta. Nöta kasten med flugan för att få den där firren på kroken, sedan började jag att skratta för mig själv. Om jag anser dem vara tokig, vad är inte jag då som sitter där timme efter timme vid älven eller vattendraget bara för att hålla dem sällskap där på land medan de står i vattnet. Tja vi är nog lite tokiga till mans, alla ;);)!

Slut på del 1!

Hugs, take care!

//Gudrun

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela