akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

När man får a slapp in the face .....

Publicerad 2015-10-19 21:31:32 i Allmänt, Hundarna,

Sedan några veckor tillbaka pga lite olika omständigheter så la jag om mitt tänk och min känsla vad gäller prinsessan, allas vår lilla bitch. Bestämde mig för att lägga oron åt sidan och istället göra det bästa av situationen och njuta av tiden med henne. Sagt och gjort och lite väl entusiastisk visade det sig idag. Så får lägga i backen ett par hack o sakta ned mitt tänk och min fart och optimism. Missförstå mig rätt, fortfarande den goa känslan och optimismen, men lite långsammare. Tycker Ni jag pratar grekiska, tja kanske det.
 
Förklaringen kommer här!
 
Har bestämt mig för att bygga muskler på ett annat sätt än tidigare och gäller båda. Vill stärka upp dem så gått det går utan att straffa dem i arbetet och vara rädd om deras ömtåliga punkter. Så vi har dragit kätting, klövjat, traskat mycket uppför och gjort upp en liten träningsplan. Så träningen har varit lite intensivare än tidigare kan man säga. Igår så fick de båda gå en ganska lång runda med kättingen vilket de gjorde så fantastiskt bra båda två. Så när jag kom hem idag så tog jag ut dem på en långpromenad, var ju så skönt väder. Dock så var det för långt, alldeles för långt med tanke på gårdagen. Hur vet jag det? Jo sessan fick ett utbrott och de kommer alltid vid smärta eller stark trötthet! Så ikväll blev det BackOnTracktäcket på och lite kel o gos (massage). Så alltid lär man sig något, bromsa lite, och påt igen! Ska nog gå bra, I hope!
 
Rastat Håkan, blev en kort runda på 3 km i sakta mak. Dock gick det lite för fort för honom vilket han fick känna på nu efteråt. Men glad att han följde med ut, han behöver det, med tanke på sitt arbete. Allt är bättre än ingenting, eller hur. Har insett att jag blivit starkare, märker det tydligt i både löpningen och cyklingen fram och tillbaka till jobbet. Återhämtar mig blixtsnabbt trots att min puls ligger högt vid träning. Så nu skall Gudrun tillbaks till rutinerna och ett styrketräningspass i veckan, minst.
 
Önskar Er alla en skön kväll, eller en skön dag, beroende på när Ni hälsar på mig!
 
Stor KRAM
//Gudrun
 
 
 
 

Haft en go helg

Publicerad 2015-10-18 23:11:55 i Hundarna,

med mina nära o kära! Hela högen samlades i fredags kväll! Gäller o passa på när Joakim är hemma ❤️
De käraste jag har, min familj ❤️ Fotograf Johanna Dahl o Joakim Nilsson
 
Fick i oss lite mat o så badade vi i spa-badet, en mysig kväll som slutade med oplanerade nattgäster men det var bara kul 😀❤️. Finns det hjärterum så finns ....
 
I lördags åkte Håkan o jag till Nybro o tittade på draghunds-SM. Så jädrans kul o se alla ekipage som flitigt jobbade på. Ska köra det någon gång i livet antingen med kickbike eller springa, bara hund som fattas meeeen ... Fotade lite men bilderna kommer senare för har dem på systemkameran. Stod i kö typ halva/hela dagen för biljett till Håkan Hällström o gav upp först. Sedan skrev Sarah att jag skulle fortsätta söka för hon hade kompisar som lyckats runt kl 17 så sagt o gjort o plötsligt hade jag 4a biljetter. Behöver inte säga att jag hoppade o tjoade av glädje va 😱😂😜!
 
Idag har varit en dag som gått i trötthetens tecken .... Fixat äppelpaj med Jocke. Haft barnen här på fika o umgänge. Fixat middag o sedan kört Jocke till tåget då det var dags för honom att åka tillbaks till Umeå. Tror aldrig jag vänjer mig vid att säga hej då 😢. Dock kommer han hem till jul o glädjer mig för det var inte planen från början.
 
I kväll har hundarna jobbat med att dra kätting och de kämpade på fint, Heike in leade ❤️💙! Nu när det är älgjakt får man ta skogen efter mörkrets intåg!
 
 
Nu väntar John Blund, god natt o stor kram!
 
//Gudrun

Kättingdrag

Publicerad 2015-10-13 22:16:56 i Hundarna,

jepp, i kväll fick jag med Håkan vilket innebar att båda hundarna kunde dra :-) tummen upp på den. Heike har klart mycket bättre arbetsmoral än Kaili. Gör dock ont i hjärtat att veta att hans dragliv framför släde eller cykel är över! Idag drog vi kätting o båda dogsen fick med beröm godkänt!
 
Gott att ge dem något "viktigt" att göra!
 
Borstat Kaili ren på päls så nu är hon typ nakenhund och sedan hade vi kloklippning fram på schemat oxå!
 
I går kväll fick jag tända ett ljus för en 4-fota vän som fick lämna sina mattar o hussar. Aldrig roligt att ta beslutet men vår skyldighet gentemot dem när de inte mår bra. Där får man på inga villkor vara egoist! Zack's tid här var klar o han behövdes någon annanstans ❤️, hos husse med all säkerhet ❤️
 
Nu skall sås till levergrytan fixas o sedan är det god natt!
 
Kram o var rädda om er!
 
//Gudrun

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela