akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Vuxit en eller 2 cm idag =)

Publicerad 2014-08-29 23:46:00 i Allmänt, Hundarna,

Dessutom har jag haft väldigt trevligt/roligt under tiden. Jag är inte en person som gillar att stå i rampljuset, kan t ex inte tala för grupp, blir illröd och börjar svettas som en tok. Jag är väl snarare en som håller mig lite vid sidan av och vill inte dra ögonen till mig alls. Men idag klev jag ut på en röd matta, idag har jag gått modell för People ihop med Sarah, en kille vid namn Pär och en trevlig "kille" i modell äldre som heter Jonny! De har gjort det här många gånger och hjälpte mig att känna mig trygg. Ja jag var nervös, typ hela dagen, men när man väl stod där och skulle gå så var det som bortblåst. Har fått så mycket bra feedback idag och idel beröm, inget jag är van vid, men har tacksamt tagit emot den. Tackade Mona och tjejerna på People för förtroendet och blir jag tillfrågad någon mer gång så kommer jag säga JA utan att ens fundera på saken.
 
Lånat bilden från Mona, och visar väl lite hur det var, fart och fläkt =)!
 
 
Har varit hos veterinären med Heike idag och han har fått sin cartrophenspruta. Har rådfrågat om vi borde starta om med 4a nya omgångar men iom hans tillstånd så tyckte hon det räckte med en och så får vi se hur länge den håller i sig. Är vansinnigt glad för att han svarat på behandlingen och fungerat så fint som han gjort. Tog även upp min oro för knölarna han har på halsen. Han fick dem sommaren för 3 år sedan och de har växt. Har rådfrågat andra veterinärer om dem och de har sagt att de inte tror det är något att oroa sig för. När de drog ut hans tand så tittade de på den under tiden han var sövd och ansåg att det "får vara". De har växt som sagt men kan inte säga att de konstant växer, utan de går lite upp och ned, men nu är de stora. Hon kände på honom och sa att det är absolut inga fettknölar utan verkar vara en reaktion i huden på något som hänt. Typ ett bett från en insekt, eller dyligt, jag har själv haft de tankarna. Sommaren för 3 år sedan fick han anaplasma och det var i samband med det som knölarna kom. Hon sa att man kan ta prov på dem och skicka iväg men hon tyckte det var bättre att låta dem vara som de är och skall han vid något tillfälle sövas så ber man dem att ta bort hela och skickar den på analys. Sålänge han inte är påverkad av dem så får det vara som det är tills han sövs nästa gång. Heike håller sin vikt fint och det är skönt tycker jag. Passade även på att väga sessan och även hon håller sin vikt, dock tycker jag fortfarande att hon har minst 1 kg för mycket. Det kommer dock att försvinna när vi drar igång med träningen nu i höst. Heike fick sällskap av en katt i början och var helt paralyserad. Efter besöket kom en hund, den brydde han sig inte om alls, inte det minsta, love that gay <3!
 
I morgon skall jag ta min älskade familj och bjuda dem på middag ute på Sandsjöbadens Wärdshus. Man måste ta tillvara på tiden man har och vårda sina nära och kära. Äldsta sonen är inte på plats, men får ta igen det när vi ses nästa gång!
I morgon blir en dag med många små äventyr. Ska åka till Vetlanda och Fröken Funkis och goa Ida. Har lagt undan en lampa som hon visat på Instagram så nu åker vi och hämtar den. Troligen blir det säkert något mer inköp, svårt att låta bli, hon har så galet mycket mysigt. Sedan skall vi till Bringetofta marknad och hälsa på bl a Ammi. Köper färska ägg av henne och grönsaker, en galet härlig förmån att komma åt egenodlat, me like a lot. Efter det Sandsjöbadens Wärdshus och resten av kvällen bliré soffhäng! Måste hinna ut i skogen en sväng också, SVAMP!
 
Nu bliré sängen, redan 2 som sover här i soffan. Håkan mot min axel och Heike i hans knä. Snusar gott båda och gör att man blir trött själv också.
 
Have a good night´s sleep!
Big hugs!
 
//Gudrun

Tog en tur idag oxå!

Publicerad 2014-08-28 20:25:00 i Allmänt, Hundarna,

Fast idag så sprang jag själv, utan hund. Håkan var med ett stycke men sedan så orkade han inte riktigt hänga på. Fast tycker han gjorde bra ifrån sig ändå med tanke på att han inte har rört på sig på typ flera år ..... Gick hyfsat lätt och när jag kollar min statistik så har jag en vana i att gå ut lågt för att sedan öka för varje km jag springer. Men gick faktiskt över förväntan idag och hade 2a bästa tiden från hela säsongens träningspass så tummen upp för det. Fast kommer aldrig orka det tempot i en hel mil, eller ......
 
Känner nu när jag var ute och gick med hundarna att jag är lite mör så blir till att vila fram till söndag sedan kör vi en sväng till. Men kommer inte springa de 3 sista dgr, tror på att vila sig iform ;), för på fredag åker vi till Sthlm och lördag springer vi tjejmilen. Träffade Camilla idag som sa att de bokat bord för att äta på lördagen och på det hade jag tänkt, , , ingenting. Hon hade ringt runt och var typ fullt överallt men de hade fått plats på Cafe Beirut, så jag ringde också dit och jo de hade plats än så länge. Skall vara en bra libanesisk restaurang, så fick bli det, bokat och klart! Man har ju inte lust att gå och äta på Donken direkt när man ändå är i Sthlm ....
 
På måndag ska Sarah och Simon hämta hem lilla Nova. Åhhh det är så spännande, jag längtar som en tok. Då kan man förstå hur mycket de längtar. Jag är faktiskt lite avundsjuk, men men min tid kommer nog och nu får jag fördelen att lära känna rasen och se om det är vad jag vill ha lite längre fram!
 
I dag har jag blivit blixtinkallad, varit på People och provat ut kläder och i morgon så skall jag gå modevisning. Första ggr, har aldrig gjort det, lite spännande ja, fast nervöst. Men det får gå som det vill, huvudsaken är väl att man inte snubblar och gör man det så får man väl bjuda på det ;)! Det viktigaste är väl att man ställer upp tycker jag!
 
Hundarna har haft vilodag idag, blev bara en kort promenad på 30 minuter. De har tillbringat större delen av kvällen på baksidan, så skönt höstväder, nästan för bra för att vara sant!
 
Night freinds and take care!
 
//Gudrun

Ett konstigt fenomen!

Publicerad 2014-08-27 22:30:00 i Hundarna,

Vi har PW en mil idag, backe upp och backe ner i ett underbart väder. Tanken var från början att vi bara skulle gå typ 5 km men när vi tyckte det var dags att vända kunde vi lika gärna gå hela rundan, var ungefär lika långt på bägge håll. Det var så skönt, solen sken fåglarna kvittrade och vattnet porlade, en sådan där riktigt skön höstdag.
Iaf när vi gick där så började jag titta på Kaili´s gång och insåg att hon passade och hon passade rejält :(, Håkan höll i kopplet (för så är det alltid när vi går ihop, Håkan o Kaili, Jag och Heike). Efter en stund så bad Håkan mig ta henne då han var tvungen att knyta en sko. Så hon gick med mig ett par KM, och då passade hon INTE. Sista biten tog Håkan henne igen, och likadant, passgång. Så nu gnuggar jag mina geniknölar över hur det kan vara så. Varför passade hon när hon gick med Håkan men inte med mig. Är det bara tillfälligheterna som gör det eller beror det på något. Hans sätt att gå, hans sätt att hålla kopplet, eller vad?!?! Blir en nöt att knäcka, kanske någon som läser här som har någon ide på varför det blev så!?!?
 
På fredag skall Heike få sin catrophenspruta igen. Det är mer än 5 månader sedan och skall inte gå så lång tid emellan (3 månader) men han har ju mått bra och gör fortfarande så har liksom helt fallit mellan stolarna. Får rådfråga veterinären kanske så att vi måste börja om med en 4a veckors dos igen, vi får se vad hon säger, jag gör vad som krävs <3!
 
I morgon är det dags att plocka fram kättingen igen för en tur i skogen denna gången. Får se om jag får Håkan med mig, han är ganska sliten efter dagens promenad men evigt tacksam att jag tog med honom ut (han behöver röra på sig)! Tror han kommer ha träningsvärk i morgon om jag ska vara ärlig.
 
Stugletandet/tomtletandet går just nu trögt. Finns inget av intresse :(, men vi letar på, plötsligt händer det ju. Håkan har tom varit inne på att vi skall köpa en andelslägenhet i ett stugområde, bara för att någonstans börja. Kunna leta i lugn och ro och sedan "byta" upp oss. Jag har hittat en del intressanta hus men se det skall vara stuga. Jag tycker då det är lite vansinne att betala plenty money för en stuga när man får ett helt hus för mindre pengar, men envis som synden ja det är han!
 
Nu önskar jag Er en skön kväll!
 
Ha det bäst!
 
//Gudrun

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela