akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Julen kom och gick

Publicerad 2014-12-30 06:00:00 i Allmänt, Hundarna,

och allt är som typ vanligt igen!
 
Dagen innan julafton så hade tomteverkstaden öppet ganska sent, men tomtefar tyckte det var skönt när han fick stänga för detta året ;)!

Hade en fantastisk julafton med besök hos älskade far med alla mina 2 syskon med familjer. Jag älskar de här stunderna när vi umgås, tiden går bara så ofantligt fort och det gör det ju alltid när man är i gott sällskap! En trevlig tomte gästade oss, typ bästa tomten ever. Hoppas han aldrig går i pension =)!
På kvällen kom Sarah, Simon, Nova, Hampus, Johanna, Saga-Li och Aston. En hektisk kväll blev det med allt som skulle hinnas med men var sååååå mysigt! Vi fick en julafton med Joakim trots allt, via Skype, teknikens under är verkligen toppen! Även här kom tomten o hälsade på, en bullrig sådan, som snabbt insåg sitt misstag och gick över till o bli en snäll o trevlig lite läskig tomte! Fint gick det till slut och tomten fick sig både en kram och en vink och en kommentar "tomten snäll" <3!
 Jag hade en vit jul, tycker om att ha det så, av många olika själ. Vi fick faktiskt också lite av det vita guldet denna dag och glädjen stod högt i tak inte bara hos mig. Var en del barn som också tyckte det var toppen!
 
Vi kör vit julgran vi i plast =)!
 
 
Juldagen gjorde vi inte många knop, Håkan blev sjuk och fick ligga nedbäddad. Jag satt mest i soffan och var ute med hundarna ett par varv, faktiskt väldigt skönt!
Fick en dag med intensiva "påhälsningar" så jag kopplade hundarna och så gick vi till Akilles favoritplats. Vi satt där en bra stund jag och hundarna och filosoferade. Ibland känns han av något så galet, sådär påträngande i hjärtetrakten, och jag saknar honom hejdlöst!
 
Vi har haft det kallt, riktigt kallt och igår var det som kallast på morgonen när vi gick till jobbet -18,9 grader, me like =)! Snöat har det också gjort, inga mängder men räcker för att lysa upp tillvaron för mig och många andra.
 
 
 Gick förbi Högagärde i går kväll innan vi begav oss in i skogen i pannlampans sken. Vilket jobb killarna lägger ned där uppe och de har verkligen haft vädrets makter med sig. Jösses vad snö det blivit och de kommer öppna på fredag! Så härligt, kommer nog att ta mig ett åk eller två i år faktiskt!
 
Ser även ut som vi kommer att åka till Grövelsjö 4-8 februari för lite gemenskap och hundkörning, skidåkning mm .... Ja vi får väl se var de lägger årsmötet i SPHK Malamuteklubben!
 
Åhhh jag älskar den här årstiden, jag gör verkligen det! Skulle inte vilja ha det jämt men när det är vinter då ska det vara det också =)!
 
Har dragit på mig en förkylning så hela munnen full av blåsor, och så lite huvudvärk på det också idag, härligt! Men försökt kurera mig med glögg i alla dess former och kanske, kanske något bättre på förkylningsfronten idag =)!
Dock är inte detta någon favoritsort för mig men river lite vasst så tror det gjort susen!
 
Kaili har fått värsta vinterpälsen, inte så konstigt då hon sover ute VARJE natt. Kan ärligt säga att jag varit orolig nu när kylan har varit så hög och inte bara jag som varit orolig utan även Håkan, men helt i onödan. Hon har det så gott där i soffan på altanen med dörren ut i trädgården öppen. Har verkligen fått en ny hund i henne, det är helt otroligt! Dock så har jag insett att något är vajsing med hennes högra bakben för det är hon väldigt rädd om. Jag får böja o känna när hon står upp utan knyst men ligger hon ned och jag bara stryker henne på benet då reagerar hon, så jo något är vajsing. Så förmodligen därför hon kortar sitt steg med just det benet. Dock känner man sig helt maktlös med tanke på att trots otaliga veterinärbesök så hittar de inget ....
 
Heike mitt <3 har haft det lite jobbigt i kylan men vi nyttjar backontrack täcket och ser till att hålla honom rörlig vilket är av största vikt. Men han är pigg go o gla och igår så blev han kalv på grönbete när vi gick omkring i snöhögarna på Högagärde, he was happy!
 
Nej go vänner nu får det vara bra för denna gång!
 
Stor kram var rädda om Er
 
//Gudrun
 
 

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela