akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Som att åka berg och dalbana

Publicerad 2016-05-31 06:09:00 i Hundarna,

men handlar för oss just nu om att ta tillvara tiden, dagarna, timmarna, minuterna och sekunderna.
 
Heike har haft några bra dagar för att idag få ett bakslag. Men faktum är att kvalitetsdagarna är värda bakslagen som kommer. Han har varit "pigg" och på och inte bangat för en enda promenad över helgen och början på veckan. Ja jag vet att jag inte borde låta honom, men vad är det för kvalitet. Inte för honom, han vill ju vara med och då får han det. Kan ju inte låta honom vara liggande och vilande hela tiden, då  har Lilleman inge liv alls. Vi har strosat runt i sakta mak, på ängar och i skogen, runt en sjö. Men nu har det igen blivit för mycket, så på programmet kommande vecka är VILA, för att återigen få några aktiva dagar.
Bilder från helgen:
Sedan råkade ju Heike få sig ett ofrivilligt dopp .... i en mindre ren sjö ...... så fick bada när vi kom hem. Han var dock inte helt nöjd med det men jösses vad fin han blev i pälsen och doftade härligt jordgubb <3!
 
Har lagt spår också varpå Heike överaskade mig väldigt. Han brukar rusa omkring högt och lågt men ändå komma tillbaka till utgångspunkten. Den här gången var han fokuserad från första steget. Hade lagt in en vinkel till honom och även den tog han klockrent. Nere med nosen hela sträckan och jag blev så stolt över hans fina arbete. Jag vet att benen sätter begränsningarna men just detta att han gick med nosen i backen hela tiden har aldrig hänt tidigare. Dock så var han väldigt ledsen när jag lämnade honom själv och Kaili skulle gå sitt spår. Han ylade så jag tror att halva Sävsjö trodde vi hade en varg i området ;)!  Kaili fick ett längre spår och två vinklar, en övergång vid väg och en övergång vid vatten. Hon var dock från start väldigt ofokuserad men när hon insåg att hon nog var tvungen att engagera sig lite då matte inte varit så snäll så gick hon som tåget. Duktiga båda två och lägger in minst ett spår i veckan framledes .... tror jag .....
Fruktträden blommar, det ena avlöser det andra. det är sjukt vackert ute nu, sjukt vackert. Dessutom så har vi fantastiskt väder, om än lite för varmt mellan varven, men funkar!
Jocke fyllde ju år förra veckan och jag frågade honom dagarna innan hur han skulle fira. Då skrattade han och sa att han skulle fiska och dra en fet lax. Kan man tänka sig, det blev som han sagt. Han hade en enastående dag med kompisen Fredrik som också drog en lax dagen till ära. De som är sambos med Joakim blev jätteglada för han tog med laxen hem. Hör inte till vanligheterna då Joakim endast tar upp fisk om han skadat det så svårt att den inte går att sätta tillbaka, men den här hade han lovat dem. De hade kalasat på den på kvällen och sedan fyllt frysen med resten. God var den också =)!
I söndags var mors dag. En dag vi ALDRIG firat, då jag anser att alla dagar är fars, mors och barnens dag. Ett dumt påfund för handelns räkning. Dock blev jag lite överaskad ändå och fick mig lite kärlek, samtal och sms. Värmer ett modershjärta <3!
Tack älskade ungar, love you al to the moon and back <3!
 
Nej gott folk nu väntar jobbet. Varit uppe med tuppen idag, rätt skönt faktiskt, ingen stress och jäkt!
 
Over and out, take care!
 
//Gudrun
 

Göteborgsvarvet 2016

Publicerad 2016-05-23 20:18:00 i Hundarna,

Men tar lite som hände förra veckan först. Är ju med i en go gruppering kvinnliga företagare, WBS, står för Women Business School . Vi har så kul ihop och har full tillit till varandra och när vi träffas så är det högt och lågt i tak och total sekretess. Det som sägs när vi är tillsammans, stannar där, såååååå gott att ha dem alla <3! Vi var på Hooks Herrgård och del av oss passade även på att göra SPA-delen efter vår trevliga eftermiddag.
Vi började med lite kort som vi skulle reflektera över
och efter det så gjorde vi varsin VisionBoard. Min tavla kommer få en viktig plats i mitt kontor som jag skall inreda hemma. Tavlan handlade ju iof inte så mycket om mitt jobb, eller mitt företagande. Men för mig är det så att fungerar mitt "privatliv" så funkar resten också.
Brasklapparna är väl satta uppe till höger, ett badrum som måste färdigställas, ett kontor som skall göras i ordning och så det där med bil. Jag måste fixa mig en egen bil, vill vara oberoende. Hade jag kunnat hade jag hoppat den men med tanke på mitt företagande och mina pälsklingar så behöver jag den, ofrånkomligt. Resten då, projekt som skall drivas igenom på lång sikt och stärkande ord och påminnelser som skall ta mig dit.
Efteråt intog vi SPA- avdelningen och jag kan med värme rekommendera den. Passade på att ge mina fötter lite omvårdnad med tanke på lördagens 2,1 mil =)!

GÖTEBORGSVARVET 2016
Jepp nu är den gjord, min första halvmara, 2,1 mil och jag är så glad jag gjorde den. Jag vet nu att inget är omöjligt och man kan mer än man tror. Jag har som längst tidigare sprungit 1,4 så var ett bra stycke till. Om jag var nöjd efteråt, ja över att jag lyckades ta mig i mål, nej pga att mina lår inte orkade springa hela sträckan i mål. Jag var inte ens trött men benen bar bara inte .... Så blir att träna muskelkondition framledes.
Fredag kväll gick åt att fixa mat inför loppet och återhämtningsdryck. Fredagen gick även åt att stoppa i mig salt (chips) för att binda vätska och dricka kopiösa mängder med vatten. Det stod i tidningen för varvet att man skulle ha koll på kisset, o ja, det hade jag men liknade mer vatten än urin så tummen upp på den =)=)!
Nä jag svalt inte i lördags, inte någonstans faktiskt =)=)=)!
Hampus, Johanna och Sarah hämtade upp mig vid 07,30 och sedan bar det iväg. Vi var alla 4 oroliga för att köra i Göteborg men vi tog en liten "avsidesväg" som ledde oss raka vägen till vår parkering utan att behöva ge oss in i själva centrala Göteborg, var så skönt. Göteborg i all ära, en jättemysig och trevlig stad men köra bil i den, njet. Har aldrig, ALDRIG, kört i en stad som är så dåligt skyltad, det är katastrofalt faktiskt. Det är ju ibland så att inte ens GPS:en klarar av det .....
Iaf så var vi ute i god tid och hittade oss en bra plats att tillbringa dagen på. Vi hade bett en kompis till Johanna att hämta ut våra nummerlappar och det underlättade för oss. När vi väl hade fått dem så kände vi oss båda redo för vårt lopp. Johanna startade 2 timmar innan mig så visste att hon lätt skulle vara i mål innan jag ens gett mig ut. Johanna är jätteduktig löpare och utvecklas och förbättrar sina tider hela tiden. Johanna slutade på 1,47 och slog sitt personliga med 11 minuter, det ni! Träningen som inte alltid varit så rolig varken för henne eller mig hade verkligen givit resultat för Johanna.
Hon springer med så lätta steg, oförskämt lätta <3!
Det var totalt 65000 startande men var bara 45-46000 som fullföljde. Han som sprang snabbast sprang på 59,34 alltså 59,34 fattar Ni hur fort det är. Full av beundran verkligen ....
 
Min oro inför loppet var väl mest att jag var rädd för att jag skulle bli den som tvingades springa in sist av alla, hade liksom lite mardröm om detta. Men insåg när jag väl startat att det skulle jag inte behöva så då gick det lättare =)! Det var totalt 25 startgrupper och jag själv var i grupp 23!
Här står min startgrupp och väntar på att få komma iväg!
Långt där framme ser ni startskylten, så då förstår Ni, och jag stod ändå inte längst bak!
Tacksam över hejaklacken jag hade med mig och den var mest värdefull vid 1,8 då mina lår vägrade medans resten av kroppen sa, nu kör vi ....
Bilderna är tagna av Sarah!
Jag sprang lätt den första milen, gick hyfsat lätt till 1,5-1,6 sedan kom strejken och sista 5 km fick jag alternera löpningen med gång, fanns ingen annan möjlighet för mig att göra den. Min sluttid blev 2,23 och den tiden kommer jag att ta nästa år, jepp jag ska springa den igen, redan bestämt, direkt efter mållinjen (ja man är nog lite knäpp, hahaha)! Dock kommer jag nog inte att behöva starta så långt bak då, om det hjälper att starta längre fram, ingen aning, men tror nog att jag slipper oron över att vara sist över mållinjen iaf, hahaha!
Ett fantastiskt roligt om än jobbigt lopp. Men det blir lite vad man gör det till själv. Om man visar sin uppskattning till dem som står och hejar på och applåderar musikerna på vägen så får man så ofantligt mycket igen. Sedan också veta att man har sin hejarklack utmed banan är en sådan jättebonus och värdesattes både av Johanna och mig. Så tack älskade Hampus och Sarah för att Ni tog Er tid att följa med och stötta oss i detta <3<3!
Väl i mål åkte armarna upp i luften och medalj hängdes runt halsen, banan och kexchoklad intogs och sedan började vi vår återresa hemåt!
 
I söndags hade vi enastående fint väder och vi passade på att samla familjen och fira Sarah på hennes 21-årsdag. Den var förvisso i lördags men då var hon upptagen med annat ;)! Vi grillade kött och avslutade dagen med en jordgubbs- och en rabarberpaj, mums.
Håkan och jag tog en sväng i cabben och hittade ett och annat guldkorn. Sverige är FANTASTISKT såhär års, det är sjuuuuuukt vackert ute nu. Hela veckan lång kommer det tydligen vara härligt väder så passa på att njut.
 
I kväll har Sarah och jag PW och körde rumpträning. Kaili och jag får ta en promenad senare, när den värsta värmen lagt sig. Heike går på vila, totalvila, och han protesterar inte, älskade pälsboll <3.
I fredags firade vi våra 6 år ihop. Det var för 6 år sedan jag satt i bilen och hämtade hem Joakim från skidlärarlinjen och samtidigt hämtade hem Heike. Fast då var inte tanken att han skulle stanna hos mig, han var menad för någon annan. Men tänk så bra det blev, han blev kvar och har förgyllt mitt och mina nära och käras liv med både skratt och gråt, dock mest skratt såklart, plutten. Han kommer få ett eget inlägg i sinom tid, ska bjuda på honom både högt och lågt. Dock var han menad till oss, that´s it. Hade saker och ting skötts rätt från börja av vår idiot till uppfödare så hade han nog varit med hem från start fast då o andra sidan hade jag inte fått äran att lära känna Akilles och det vill jag ju på inga villkor vara utan.
 
I morgon fyller äldsta sonen 28 år, Grattis älskade Joakim <3!
 
Nej go vänner over and out!
Var rädd om Er och NJUT!
 
//Gudrun

Händer här då ...

Publicerad 2016-05-17 22:39:00 i Hundarna,

mest fokus ligger av naturliga själ på Heike, I am worring my heart out! Det är dagsformen som avgör, fast där ljög jag lite, det är timma för timma ibland. Ena stunden hur "bra" som helst till att i nästa ha världens skummaste gång, eller halta som en tok, eller sätta sig ned i ett nedförslut, hoppa uppför en backe ..... Hela tiden full av livsglädje, älskade goa underbara <3
Alla promenader är han numera iklädd BackOnTrack´s hasledskydd. De hjälper honom, håller ihop bakbenen och han går lättare med dem på. Kvällarna kryper han i sin pyjamas som är ett BackOnTracktäcke, går och lägger sig förnöjt bredvid min säng och sussar gott.
Vi har pratats vid en del det sista, lite extra. Blir mycket närkontakt, kel och gos, dela soffan eller dela en kudde <3 Dock har han strängt sagt ifrån att sommaren är här och han vill njuta den!
Lekfullheten är det inget fel på alls, han vill gärna vara med och kampa och springa på baksidan i trädgården, känner mig som den elakaste i världen när jag får neka honom rusningarna. Men kampar med nya leksaken, ja det gör vi <3
Här har varit galet varmt, Heike har njutit av det och för det mesta legat mitt i gassande solen. Kaili däremot ogillar värmen och ligger helst i skuggan eller inne. Faktum är att det är svalast inne så förstår henne. De långa kvällspromenaderna som hon och jag tagit har varit sent så temperaturen gått ned. Hon går numera även i flexikoppel när vi är i skogen för att ge henne lite utrymme till rörlighet. Om Heike är med så har han det, för det inhandlades för hans skull. Ger en liiiiiiten frihetskänsla iaf <3
 
Vackert är det just nu ute och i Sävsjö stad. Många fina planteringar som blommar ut!
Några dagar till och dessa skönheter kommer slå ut!
Och hur många olika nyanser grönt finns det inte, jag bara undrar!?
Skogen är vår plats att strosa runt i. Allt för att Heike skall ha det så mjukt som möjligt för sin kropp. Asfalt är INTE att föredra. Men vi är där mer än gärna, ett och annat djur stöter man på också, spännande.
 
Sarah, Johanna och jag sprang VårRuset i Växjö förra måndagen. Bättrade på mitt personliga med 2 minuter =)! Hade dock önskat att det varit lite till men som min kära dotter säger, mamma med tanke på när du började springa och din ålder så är det toppenbra! Ok då, man vill väl inte inse, men när dottern inte ens är trött efter 4 km och bara med lätta steg försvinner bort så tycker man allt det är lite orättvist .....
Vi fick ju inte ihop något lag det här året men jag fixade picknickkorg till oss ändå, vi hade det jättemysigt och alla tre tycker det är en kul och trevlig samvaro. Nästa år så springer vi i Jönköping, kul o testa någon ny slinga och vem vet vi kanske tar Växjö också.
Varit lite kattvakt också, så mysigt både för att jag trivs väldigt bra i Novas och Fenix sällskap och sedan blir det lite "egentid" som är så värdefullt. Ja för mig är "egentid" a och o, ett livsnödvändigt, anser att det är bra på alla sätt och vis!
Kissarna i klösträdet jag gjort åt dem, blev ganska bra till slut! Fenix nederst, han har vuxit killen, mycket större än Nova faktiskt.
Vackra Nova <3
 
Har även hunnit med lite terapiarbete =)!
och en Melodifestival
Var faktiskt väldigt många bra bidrag i år tycker jag. Min favorit vann dock inte och var inte ens i närheten, men jag gillade Spaniens bidrag lite extra faktiskt. Varför vet jag inte den föll mig bara i smaken helt enkelt.
Idag har jag PW med älskade Sarah och Kaili. Har inte vågat springa sedan VårRuset då mitt högra knä inte är helt ok. Bättre att spara på det fram till lördag. Vi får se hur långt jag kommer, och förhoppningsvis hela rundan runt. I värsta fall får man ju helt enkelt gå, that´s it! Älskar träningarna med Sarah, hon är inte bara en dotter utan en av mina bästa vänner. Konstigt det där men så har vi det. Det värmer i hjärtat när hon ringer ibland och säger -mamma, jag saknar dig <3, ska vi göra något!
 
Nej go vänner nu så väntar John Blund på mig!
 
God natt önskar jag Er!
 
//Gudrun 

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela