akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Idag var hela

Publicerad 2014-09-30 21:45:00 i Hundarna,

Kaili på pilatesbollen :)  Som vi har kämpat för detta! Så otroligt glad och stolt över att vi gemensamt gjorde det !
 
Har oxå upptäckt att långt koppel = skrota runt, nosa på allt, kissa! Kort koppel men fortfarande slakt koppel = 2 malamuter som promenerar fint bredvid sin matte med fint kontaktsökande! Hur blev det såhär undrar jag?!
 
Klickar just nu in Kaili på tända släcka lampan. Hon tog notistargeten med en ggr. Heike har fullt sjå med targetten, för honom är min vänsterhand viktigare 😜!
 
Kram var rädda om er!
 
// Gudrun

Tänk om

Publicerad 2014-09-29 17:27:05 i Hundarna,

alla hundar hade möjligheten att få gå i sele istället för halsband. Jag förkastar halsbandet och vad den gör med våra 4-fota vänner. Sele är så fantastiskt och jag har själv ett bevis på detta i Heike.
Vi skulle upp till skogen och gå ett spår, orkade inte ta selen. Halsbandet låg lätt tillgängligt och trädde den runt halsen. Han går i vanliga fall sedan flera år tillbaka i sele. Från start WGW-selen och nu Amoken så inte funderat nämnvärt på skillnaden halsband sele, förrän nu! Han drog som en tok, helt okontaktbar, superstressad :( ! På vägen hem så fick han gå i spårselen och gick hur lugnt och fint som helst och kontaktsökande precis som vanligt. Så slutsatsen av detta är SELE TILL ALLA! Ska beställa en amoken till Kaili direkt. Hon hatar sele men hon fick pröva Heike´s idag och gick fint, en strl mindre bara så är det klart sedan!
 
Spåret då, gick fint =)! Första gången någonsin Heike gick hela spåret i fin fart och hade nosen i backen. Var så stolt där i skogen när vi pinnade på för att bli mäkta irriterad när Heike hittade slutstationen och belöningen var borta! Morr! Som tur var hade jag godis i fickan så han fick belöning i form av det men inte detsamma som tänkt. Han fick springa lös efteråt och vi lekte tafatt i skogen, det är så härligt att se dem fullt utsträckta <3
 
Kaili fick sig ju givetvis också ett spår ett lååååångt ett som hon tog klockrent. Hon blir alltid så glad när spårselen kommer fram, hon verkligen älskar det. Blir arg på mig själv att vi inte gör det oftare men beror på att jag själv inte tycker det är så jättekul. Skall skärpa mig, lovar! Även Kaili fick springa lös i skogen och sträcka ut. Hon hade ordentlig koll på mig under hela tiden utom en ggr då jag tog tillfället i akt och sprang och gömde mig bakom ett träd. Såg henne hela tiden, gick 5 sek typ och sedan frös hon på plats. Tittade upp, lyssnade, tittade, lyssnade tittade. Tog ett steg framåt, lyssnade och vips där kom hon. Hon blev lite skakis där ett kort ögonblick men blev glad när hon upptäckte var matte var, härligt.
 
Kram var rädd om Er!
 
//Gudrun

Back on Track regntäcke beställt!

Publicerad 2014-09-25 22:04:00 i Hundarna,

Faktiskt har jag gjort det, ett till dem var, dyrt men värt sitt pris!
Dels så är jag jäkligt trött på blöta hundar och dels så känner jag att båda har glädje av Back on Track funktionen. Liksom winwin situation, jag slipper torka och de får lite gott till kroppen tack vare de keramiska trådarna som är i regntäcket. Har givetvis köpt det ofodrade, de skall ju inte få värmeslag på kuppen <3! Så nu väntar vi och sedan kan det regna bäst tusan det vill faktiskt ;)!
 
Arg på mig själv, varför hamnar klickern längst ned i lådan ibland och glöms bort. Det är ju så KUL! Kaili bjuder på hur mycket som helst och när hon inte får gensvar så blir hon frustrerad. Så man får verkligen vara med i svängarna. Heike prövar ju då mest det gamla vanliga och sedan så blir han trött på mig o lägger sig ned, eller sätter han sig bredvid mig o så voff, , , , voff, plutten! Men nu ligger den framme och tänker nog ta med den ut på promenaderna också, alltid kan man väl hitta på något.
 
Har mycket framöver att ta ställning till, funderar så det blir kaos, får nog sätta mig i lugn och ro o strukturera upp saker på ett papper och se vart det leder. + och - sidor är bra!
 
Kaili har lite för mycket energi över så ikväll tog vi o cyklade 5 km. Fick väl åka med i 100 meter kanske men hon gick fram större delen av turen och viktigt för mig. Har sagt det innan säger det igen, hon är ingen ensam draghund, hon behöver sällskap en trigger. Hon såg kor på håll igår och jädrans vad det gick så kunde man ha en ko framför hela träningspassen så vore det ju toppen, någon som vet om någon?!?!?!?! ;)!
 
Mina hundar är med mig på jobbet varje dag, ibland halvdag, ibland heldag! Heike har hittat sig en ny huvudkudde <3!
 
Var hos Nova idag en sväng. Ibland så blir det långa dagar för henne och jag tycker bara det är mysigt så går dit och förgyller min tillvaro lite. Hon verkligen älskar att vara ute på balkongen, iaf när jag är där, på balkongen alltså ;)!
 
 

Hon har vuxit och börjar likna en vanlig katt! Dock ser hon inte ut som en i ansiktet, börjar bli väldigt Main Coonisk, precis som det skall vara med andra ord!
 
Han även med att ta en fika hos Hampus o Johanna och de små! Tycker det är så mysigt med mina barnbarn och är lyckligt lottat som får uppleva detta. En liten busfia är Saga-Li och Aston är hur snäll och go som helst.
 
Nu skall jag kvällskissa hundarna och bädda ner mig. Sover i Sarah´s gamla rum, Håkan är sjuk och jag hinner faktiskt inte med det just nu så därför håller jag mig lite på avstånd. I morgon skall jag åka till Ikea och köpa oss en ny diskmaskin. Vår har havererat och jag kan bara inte vara utan.
 
Kram, natten och var rädda om Er!
 
//Gudrun
 
 

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela