akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Avsaknaden av regnkläder och regntäcken ...

Publicerad 2015-11-30 18:14:00 i Allmänt, Hundarna,

Pannan kopplades ur i fredags, vi själva fick bära ut den i lördags. Fick hjälp av svärson och son <3! Luktar skit i tvättstugan så vi har bestämt oss för att tvätta ur och måla ALLT! Även lilla toaletten som ligger i anslutning till tvättstugan måste rengöras och målas, smells like crap .... Vi har även fått en liiiiiiten varmvattenberedare uppsatt på 35 liter så nu har vi även varmvatten. Bättre än inget om man så säger, orienteringsduschar och använder minimalt med vatten.
 
Helgen har gått i ett kan man säga dock blev den inte som tänkt. Vi skulle åkt till Joakim o Sandra i Utby på glöggdragträff men pga det som hände oss förra helgen tvingades vi stanna hemma. Trodde de skulle hjälpt oss med pannan i torsdags men se det blev fredag och där försvann vår plan. Istället fick jag baka lussebullar med Sara och sedan var tanken att vi skulle på julskyltning, fick hoppa det dock, det regnade.
 
JAG VILL HA TILLBAKS MINA REGNKLÄDER OCH REGNTÄCKEN NU. Vi har varit ute i helgens trista väder och vi har varit blöta in på bara kroppen både jag och hundarna mer än en gång kan man säga. Det är ett I-landsproblem jag vet men kan inte låta bli att tycka lite synd om mig iaf. Man blir så strandsatt, har inte ens ett badlakan att använda och endast ett fåtal handdukar :(! Man lär sig att uppskatta bekvämligheterna man har runt om sig iaf .... Har satt fram lite ljusstakar och julstjärnor och fick upp ett par gardiner i ett fönster och bäddat en säng. Allt i väntan på att det skall komma tillbaka, alla våra kläder mm.
 
Har fått nog av det trista vädret och galet avundsjuk på alla som fått snö, vi vill också =)!
 
I sommar skall vi åka på Colplay jag, Håkan, Joakim och min älskade syster Birgitta. Vi hade tur i fredags och fick biljetter, de tog slut på 20 minuter, galet! Lyckades även att lösa älskade Sarah´s och hennes kompisar´s problem så vi är många som kommer att glädjas en dag i juli )! De gör sjukt bra musik och jag kan aldrig lyssna mig trött på dem!
 
Nej nu skall jag försöka få ihop en nyttig timma eller två.
 
Var rädda om Er och STOR KRAM!
 
//Gudrun

Ibland är kokpunkten nära

Publicerad 2015-11-26 13:10:00 i Allmänt, Hundarna,

och kan bara konstatera att det varit lite för mycket sista veckan. Mentalt låg och allmänt irriterad (märks bara hemma).
Har jagat på min bättre hälft i jakten på att hitta någon som kan lyfta ut skiten som står i tvättstugan och förpestar doften i vårat nystädade hus. Pannan är inplastad i ett begränsat utrymme men det hjälper ju inte. Dess odör sprider sig ändå. Ja jag vet, gnällig, men det är ingen fager doft och fattar inte att det kan vara så svårt att få någon att ta tag i det. Dessutom blir man dagligen påmind om lördagen och det vill jag komma ifrån så snabbt det går. Så idag så har jag roddat i detta själv och FÖRHOPPNINGSVIS så kommer de och bär ut pannan och ställer dit en provisorisk varmvattenberedare. Med det kommer vi LÅNGT och jag hoppas innerligt att det blir gjort, de har lovat mig, LOVAT! Tack och lov ingen megakyla ute och vår luft/luftvärmepump jobbar på så fint =)!
 
Igår kväll sent gick jag en sväng med hundarna. Vi tog skogen, älskar skogen på natten, så fridfullt och vackert. Hundarna ja, de har också fått sin beskärda del av en matte med dåligt humör ..... Vi kom ut i Högagärdebacken och där hade det sprutats snö. 3 STORA härliga högar med det vita guldet, åhhhhh jag älskar snön. Hundarna också såklart, båda fick glädjefnatt <3 Kaili mest. Dock betalade det sig när vi kom hem och hennes bakparti hade tagit lite stryk i att fara o flänga omkring i snöhögarna. Men hon kändes bättre idag hjärtat.
 
 
Lunchen avklarad och väntar nu bara samtal om att åka och öppna upp hemma och komma ett steg närmare vår vardagliga lunk.
Kram var rädda om Er för man vet aldrig vad morgondagen för med sig!
 
//Gudrun

Känslan av nakenhet trots fullt påklädd ....

Publicerad 2015-11-25 06:55:00 i Allmänt,

Alltså det här med branden, det sätter sina spår, inte helt enkelt, inte enkelt någonstans.
 
Igår var det en firma och sanerat hos oss. Pannan står fortfarande kvar och avger doft men ändå väljer man att gå in o sanera. Påbörjades igår med någon form av fyrkantig låda som avger citrondoft. Kan Ni föreställa Er citrondoft blandat med bränd elektronikdoft ..... jag blev illamående, de båda dofterna kolliderade på något konstigt vis. Dock gick det lättare efterhand att vistas hemma och tacksam över att man verkligen gör en insats i att försöka få oss på banan igen.
 
De har städat av alla plana ytor (så julstädningen är gjord om man nu skall hitta något positivt), putsat fönster, och samlat in allt material i tyg som skall tvättas och saneras, huset är tomt, TOMT. Har kläder som inte går att tvätta (inte de billigaste varianterna heller :() men de tog med sig allt. Tom hundarnas klövjeväskor, backontracktäcken, ja allt ....  Det som inte går att göra något åt kommer igen och så får man ta det med försäkringsbolaget ... Usch och fy, känner mig avskalad och utlämnad om än i goda händer men ändå. Vilt främmande människor i mitt hem som röjer och plockar i allt .... Förstod idag hur de som haft inbrott känner sig, lite av samma sak fast ändå inte. Jag får ju behålla mina saker, men den där känslan, mina/våra högst personliga saker, MINA/VÅRA!
 
Pannan är på väg ut, hoppas jag. Alla firmor har mer än fullt upp men pga vår situation så kommer de att prioritera oss, I hope!
 
I går hade det kommit lite snö, försvann lika fort men vi fick ändå se den, känna den, andas in den =)! Kaili åt "glass", fick skratta åt henne <3.
 
Idag regnar det och skulle ikläda oss regn-täcke och regn-kläder meeeen de är ju väck så fick gå till jobbet och bli väldigt blöta, men vad gör väl lite vatten, skulle ju ändå duscha!
 
Let´s work!
 
KRAAAAAAAM
Gudrun

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela