akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Helgen som gått

Publicerad 2015-09-29 23:04:00 i Allmänt, Hundarna,

har jag svävat lite på de vita molnen. Har gästats av Kaili´s uppfödare Joakim och 2 av hans draghundskompisar (Nicklas och Alex). Trevligt umgänge, mycket hundsnack och bäääääääst av allt, jag fick köra hund i 2 dagar. Team Tornarsuk var så snälla och lät mig låna Laska och Akiak på Hapimat Draget som är en tävling i barmarksdrag alldeles i min närhet, fantastiskt!
 
Dag 1 så låg vi nästan en minut efter Joakim som körde Akira och pappa Cooper. Dag 2 var vi inte lika långt efter 26 sek tror jag det var. Dag ett gjorde Laska största delen av jobbet men dag 2 så var de superduktiga båda två och insåg då hur mycket jag saknar det och hur ofantligt roligt det är. Inte lätt att förstå för den som aldrig gjort det men när man känner kraften från hundarna som mynnar ut i samarbete-samförstånd och en väldig fart, mmmmm, me like a lot!
 
Här kommer lite bilder från helgen, dock ingen från själva draget men är inte som Jocke som hinner/kan fota samtidigt som han kör ;)!
 
Underbart goa Laska, allas vår lilla känguru ;)!
Nallebjörnen Akiak <3
Husse Joakim med en något förliten nummerlapp, hihihi!
Lördagsmys i soffan och Kaili hittade en ny kompis i Alex =)!
Mot dag 2 i Hapimag Draget
Härlig kyla mötte oss denna morgon och höll hyfsat i sig fram till tävlingsdags! Vacker natur, härliga människor, en fantastisk dag helt enkelt som jag kommer ta med mig framledes =)!
Resultatet från helgen =)! Så supernöjd var jag, lets do it soon again!
Söndag kväll strålade en fantastiskt stor och vacker måne från himmeln, dock var jag uppe för tidigt på natten och såg bara inträdet till blodsmånen.

I tisdags förra veckan var jag och tre andra glada tjejer på Hooks Herrgård och Spa, kommer snart gästa dem igen. Får bli en före jultvagning tror jag. Njöt i fulla drag både av behandling och det goa sällskapet!

Har byggt mig en lina till Kaili (Heike skall få en också) så vi kan styrketräna på rätt sätt utan att anstränga hennes rygg/bakparti. Hoppas det blir bra och att hon ska tycka det är kul. Blir kätting till att börja med iaf.

Kört Fenix till veterinären i måndags för kastration. Han tog det väldigt bra och var inte speciellt berörd av det inträffade. Han hatar mig inte heller för att jag tog dit honom, han är kelen och go ändå, trots att jag var budbäraren <3

Nej go vänner, kudden skriker efter mig, eller rättare sagt min kropp skriker efter kudden. Jag har någon balansstörning och haft i snart 2 veckor. Är faktiskt värst när jag ligger ned, är som att åka karusell mest hela tiden. Mådde inte illa till en början men de 2 sista dagarna har det varit typ hemskt. Har dock lärt mig hyfsat bra att handskas med problemet och hoppas att det snart går över!
 
 
Ha en fantastisk dag i morgon!
 
KRAM
//Gudrun
 
 

Trygg

Publicerad 2015-09-28 22:08:00 i Hundarna,

Mötte en kvinna på cykel idag när vi var ute och gick. Såg på långt håll att hon sökte ögonkontakt. Ett stycke från mig så säger hon:
 
- Vackra hundar du har, du måste känna dig väldigt trygg i deras sällskap, jag avundas dig!
 
Jag svarade henne:
 
- Tack och sant =)!
 
<3
 
//Gudrun

Kailis provsvar

Publicerad 2015-09-20 23:10:00 i Allmänt, Hundarna,

kom i fredags och hur jag kände inför det, splittrat.
 
Hennes provsvar var bra, hon har inte struma =), ja hurra, hurra, kan man tycka. Visst är jag glad för hennes skull att hon inte har det, samtidigt är det 100% enklare om man vet vad som är fel, även att man inte vill att något skall vara just det, fel ... Hon har inte gått ned ett gram sedan vi slutade med kortisonet, tycker det är jättekonstigt. Med tanke på att hon hoppat vissa mål det sista så borde det visat sig men nix. Dock ser hon inte så tjock ut i dagsläget så kanske som Anne sa, att det har blivit muskler, meeeeen jag är tveksam.
 
Så vi är tillbaka på ruta 1 eller 0 kanske är bättre att säga ....
 
Kommer förmodligen att kontakta Stefan på ReeDog för en analys av henne och då blir det en resa till Västerås isf. På inrådan av veterinären faktiskt ....
Dock har Kaili med hjälp av veckovilan "piggnat" till något, eller så är det extra kryddmåttet Djävulsklo som börjat göra verkan, eller BackOnTracken, vet faktiskt inte. Har även börjat med klövja på dem båda, med liten, liten vikt i. Får göra vad jag kan för att få på lite muskler. Kaili hatar att ha något under magen och gjort ända sedan hon var liten. Men hon får helt enkelt vänja sig bara.
 
 
Heike har blivit som en unghund så jo där har nog Djävulsklon funkat. Han är så sprallig mellan varven dock så betalar det sig dyrt dagen efter .... <3
 
Har ett samtal på onsdag som jag har blandade känslor inför men hoppas att jag får lite svar på mina frågor jag har. Återkommer till detta i ett senare inlägg .... om jag törs!
 
Vackra men ack så farliga!
 
Var med arbetet och sköt i lördags. Lerduvor var måltavlor och träffade 5 av 25, hahaha! Dock var jag faktiskt inte sämst så var nöjd. Ovant var det, sköt en hel del som barn men se det har man glömt och tappat sedan länge .....
 
 
Har inte kunnat träna på ett par dagar då jag dras med någon sorts balans/yrsel problem. Vad det beror på ingen aning men känns som man är lite lullig hela tiden och det är obehagligt. Ja jag ska ringa läkaren men under förutsättning att det fortgår, annars är det meningslöst.
 
Ha nu en fin vecka!
 
Kram
//Gudrun

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela