akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Väderprognosen

Publicerad 2015-01-30 15:45:00 i Allmänt, Hundarna,

säger att det i Sävsjö skall snöa några dagar. Hoppas, hoppas!
 
Igår kväll gick vi till skogs, jag och gänget (Håkan inkluderat ;))! Så fantastiskt vackert och så var det en minusgrad eller två .... Plötsligt så kommer det massiva flingor vitt och så tittar jag på Håkan o frågar honom om det snöar eller om det faller från träden. Kommer från träden sa han, okej sa jag .... När vi kom ut ur skogen så fortsatte flingorna falla, det snöade =)=)=)! Dock tog det snabbt slut och har inte kommit något över natten heller men om man skall tro dem som säger sig kunna spå i detta så kommer det mer vita flingor i helgen =)=)=)!
 
Kommer ta fram släden i kväll om inte plogbilarna hinner lägga grus på vägen ut mot Femtinge. Den var så fin igår kväll, en fröjd för den som vill åka lite släde. Jag får ju inte åka då men gå bredvid och se dem dra släden en och en ett stycke är bättre än inget alls <3! Är det något jag saknar så är det faktiskt det, köra släde, eller köra hund överhuvudtaget .... gör ont i hjärtat mellan varven .... men jag har 2 härliga livskamrater i mina 4-bentingar sedan att saker inte blir som man tänkt, jaja, så är det!
 
Pratade med älskade pappa igår och förundras över hur lika vi är i vissa avseenden. Sa det till honom och så skrattade han lite o sa att jo så är det nog. Skall återkomma till vårt samtal en annan dag, längre fram i livet <3! Men kan säga såhär att även att livet är kantat av ledsamheter så gäller det att se guldkornen och vad som är bäst för stunden just där och då! Min största kärlek i livet, ja det är nog min högt älskade pappa <3!
 
Vad händer i helgen för övrigt då. Ja vi har bestämt oss för att renovera "stora" toaletten. Dock händer det inte så mycket på den fronten så nu tar vi tag i det handgripligen. Så stänger den, river ut den, och så blir vi tvingade att ta tag i det. Det svåra är planeringen av den och sedan ska det ju vara vägghängt idag och det vill vi inte ha så antingen så får vi köpa nya möbler o modifiera lite eller så får vi leta gamla skåp, renovera, måla och få till det. Ja vi får se. Vi har köpt oss en massagedusch iaf men den har inte dykt upp än så får väl se hur det blir med den saken ....
 
Nej nu skall jag slå ändan ned i soffan ett tag!
 
Var rädd om Er och njut av livet!
KRAAAAAMj
//Gudrun

Hurdana vi är ....

Publicerad 2015-01-28 17:21:00 i Allmänt,

Min äldsta son har en väldigt god vän som enligt honom är positiviteten personifierad. Hon råkar ut för mycket saker på sin väg men ser aldrig det negativa, hon slänger det i papperskorgen, tar sikte på något nytt och går vidare. Som hon själv skrivit på instagram "När mattan rycks undan får man lägga tillbaks den igen"!
Vet dock en som blev ledsen över att säsongen i Verbier inte blev riktigt som tänkt och att han saknar hennes sprudlande glada och positiva sätt att vara, men kommer fler tillfällen till "häng"!
 
Jag själv är i grund och botten en orolig lite negativ person. Oroas lätt över ..... absolut ingenting egentligen ..... o iom det så blir det till negativitet. Har också varit långtjurigheternas mästare i mina "unga" år, dock så ändrades allt detta väldigt radikalt när min mamma plötsligt rycktes bort från oss för en halv evighet sedan (närmare bestämt 24 år sedan ...., otroligt, hur överlevde man det ....?) Händer än idag att jag faller in i mönstret, men tar mig fort ur det, för vad hjälper det, jag gör varken mig själv eller någon annan lycklig över att vara sådan. Livet är för kort, man skall ta till vara på det efter bästa förmåga och NJUTA! Möt livet med ett leende så får man oftast ett leende tillbaks, och om inte, är det deras förlust =)!
 
Faktum är att man alltid har ett val att göra, och det gör man själv, ingen annan. Jag själv brukar för det mesta fråga mig om saker och ting är värda att lägga sin negativa energi på eller om man kan vända på det och göra något positivt av det eller helt enkelt ta tag i problemet lösa det och bli av med det. Hemma gnälls det en del periodvis (ingen nämnd ingen glömd) då är jag oftast rapp i munnen och så säger jag: - i stället för att gnälla, åtgärda själv och irritationsmomentet är borta. Hur svårt kan det egentligen vara ......
 
Nu är det ju så att även jag vet att man hamnar i svackor, hur positivt lagd man än må vara. Men själv tar jag mig ur dem snabbare och snabbare, för jag tränar på att hitta godbitarna istället för skräpet, if you al know what i meen <3<3<3!
 
Stor kram, ta Er en fantastisk kväll (för den skapar man själ) och NJUT!
 
//Gudrun

Livskvaliteé =), de lux!

Publicerad 2015-01-27 19:40:00 i Allmänt, Hundarna,

 
Detta är ju så kul, baaaarnsligt roligt, tjoho vad det gick =)! Hoppas hoppas att snön ligger kvar för då skall jag ta en sväng med Saga-Li till helgen igen. Se om vi kan få farfar med oss och grilla oss en korv och lite varm choklad, mmmm! Älskar tiden med de här båda stjärnorna <3!
 
Hundarnas magar är dåliga igeeeeen :( och min brist på sömn är påtaglig ..... Fattar inte vad det är för skit de får i sig. Säger bara suck, suck, suck ...... Igår natt var jag ute o gick med Kaili i 20 min, och så hennes ständiga vankande av och till behöver jag säga att jag hade svårt att somna om. I natt har jag varit uppe och släppt ut Heike 5 ggr. sista gången orkade jag inte ta in honom igen utan han fick vara ute. Verkar som han tyckte det var ok för han bad inte om att få komma in igen.
 
I går föll snön hos oss. Först så var det små små flingor för att under eftermiddagen övergå i stora härliga flingor för att till kvällen övergå i snöblandat och idag så regnar det. Tycker kung Bore sköter sitt jobb dåligt, VI VILL HA VINTER! Gick sent en kvällspromenad och den tog vi såklart i skogen. Utmanade ödet lite och gick från stigen och det är storslaget i skogen med nyfallen snö och pannlampans sken, we like a lot! Hörde ett stort djur nära inpå oss. Låg förmodligen och sov när vi kom i närheten för man hörde klart och tydligt hur något tungt reste sig upp .... mäktigt om än lite skrämmande, hahaha!
 

Hyfsat djup snö så både hundarna och jag fick ett litet styrkepass, aldrig fel. Märks btw på Heike att vi har fått gå i snö för det innebär nämligen att han måste lyfta tassarna lite högre än vanligt och det gör nytta för hans artros <3 Så nu går han så fint igen och piggare i steget, härligt!
 
Håller på att snoka rätt på en Water Treadmill. Finns i Vetlanda och ska se om jag får kontakt med dem. Tydligen har de ett litet kar så måste få klart för mig om mina malamuter går i den ....
 
Utökat Heikes Canidryldos då hans höger fram inte funkar fullt ut. Se om vi kan få ordning på honom, troligen borde han vila istället meeeeenn han behöver promenaderna. Tror dessutom att han skulle krypa ur skinnet och förgås av sorg om han inte får följa med mig ut!
 
Har ett favoritprogram at the moment, kan inte slita mig från Master Chef Canada ..... hahaha men har jag börjat titta på något så följer jag det to the end ;)! Så over and out!
 
Var rädda om Er och glöm för all del inte att NJUTA av LIVET, för vi har det bara till låns!
 
KRAM
 
//Gudrun
 
 

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela