akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

All sorts väder

Publicerad 2016-02-23 22:58:00 i Allmänt, Hundarna, Recept,

har vi nog haft här tror jag ... typ! Sol, snö, blåst, regn, minusgrader, plusgrader osv. osv .....
Helgen som gick var vi ute en del, mest när solen var framme faktiskt och jag njöt, vi njöt =)!
en hel del vila har det också varit, välbehövlig för vissa >3
Alltså, jag älskar o titta på Heike när han sover. Han gör det på ett så gott sätt och ibland så drar han timmerstockar, plutten <3
Har bakat en "nyttig" kladdkaka utan gluten och socker .... jo lite då med tanke på sockret i chokladen och i dadlarna men farligt god. Kommer att stå överst på min gottelista ett tag framöver.
 Receptet kommer från Coop´s mersmak som vi fick i veckan. Jag fick tipset från en kompis så gillar ni kladdkaka, pröva denna, mums!
Sedan gjorde jag även köttfärssoppan, me like a lot! Den är så smidig och matig och GOD. Jag brukar även trycka i en vitlöksklyfta bara för att jag gillar vitlök!
Receptet på den kommer här
 
Gick till ICA i lördags kväll. Satte hundarna utanför så långt in det gick. När jag kom ut så stod ytterligare en hund parkerad där och fick hjärtat i halsgropen. Var tusen miljoner tankar som for genom mitt huvud kan jag säga men båda mina skötte sig så fint så. Heike stod o kollade in "hen" och Kaili satt så fint på sin sida och tittade stint på den lilla 4-bentigen. Vi stod kvar (bra miljöträning) till dess att matte kom ut från mataffären och tänkte då att nu, nu drar det igång. Men ack så fel jag hade, båda tittade ett litet ögonblick och sedan marscherade de iväg utan att mina sa så mycket som pip <3, de e love de <3!

Tränat på rätt tufft sista tiden och så mycket promenerande med sessan i första hand då. Börjar märka av vissa förändringar i/på min kropp och inser att Beach 2016 kan göra sitt intåg =)! Skämt åsido jag mår så fantastiskt bra av detta att hålla igång, i både knopp och kropp! Igår kväll (sent som vanligt) gick Kaili och jag skogssvängen med pannlampan från Vallostore. Alltså jag bara älskar den, liten, lätt, smidig, lång batteritid, stort spridningsfält och fantastiskt ljus!
Bäst vi kom ut på lite öppen mark så stannade vi upp Kaili och jag. Insåg där och då att det kan vara lite magiskt vackert i Smålandsskogarna också mellan varven!
Månen var full och himmeln näst intill helt stjärnklar, så vackert!
 
I morgon blir en vilodag både för mig och hundarna. Vi skall åka till Eksjö och mormorsrutan efter jobbet. Mer garn till min kofta skall inhandlas och så garn till ett nytt projekt tror jag!
 
Var rädd om Er alla!
//Gudrun
 
 

Kramar <3

Publicerad 2016-02-16 23:32:00 i Allmänt, Hundarna,

Var på Zumban igår och mitt i allt i en paus så kramar jag om min älskade dotter Sarah. Jag är väldigt generös med kramar, för mig är dem livsviktiga. Dock så delas de inte ut på korsen och tvärsen, utan är en värdefull gåva från mig till någon som jag bryr mig om! En av deltagarna sa då till mig att det är tur att barnen blir stora så man får en möjlighet att krama dem igen! Kan ge henne rätt i det, men faktum är att mina barn har alltid varit vana vid kramar, för mig är de värdefulla, något av det värdefullaste jag kan ge! Så vänner och familj, får Ni en kram av mig, njut av den, för den är given med värme, omtanke och kärlek <3!
 
Fantastiskt väder vi har just nu, njuter i fulla drag, älskar kyla i kombinationen av sol =)! Springer en del, tränar en del, promenerar pälsklingarna en del, ja just nu går en del av mitt liv och min tid ut på detta, att träna. Behöver det såväl för både knopp och kropp och mår så bra efteråt. Måste dock börja dra ut på distanserna lite, för i maj skall jag springa 2,1 mil, får se hur det slutar .... runt skall jag om jag så skall gå =)!
 
Fick en bild till mig idag som tog andan ur mig, kände den ända in i själen, tårarna började rinna. Den är så vacker och den är en del av mig, en del av det jag drömmer om att få uppleva, göra, känna, njuta. Vet att det för vissa är svårt att förstå men finns inte mycket som slår detta. Jag fortsätter drömma och gläds varje gång som jag får uppleva detta även om det är på bild och inte i verkligheten. Detta har helt stulit mitt hjärta <3
foto Sandra Tellström
Fick även en bild på fotografen med sitt härliga spann, men den behåller jag för mig själv ;)! Dock kan jag säga att den bilden sprudlar av glädje och lycka och snart så ses vi, Polardistans nästa =)!
 
Nej kära vänner, nu skall jag krypa ned under täcket och avnjuta en natts sömn.
 
Var rädda om Er!
 
//Gudrun
 
 
 

När man kommer till insikt och förstår

Publicerad 2016-02-15 22:57:00 i Allmänt, Hundarna,

att åldern tar ut sin rätt och jag, JAG får acceptera det. Heike är BARA snart 10 år och i mina ögon ingen ålder. Men så var det någon som så vist skrev till mig, med tanke på att han är en AT-hund så är det en hög ålder. Jag sög på dem orden för ett ögonblick och jo så är det nog. Med tanke på varifrån han kommer, vilka förutsättningar som skapats honom från starten utav någon som gjorde dem för pengarna och inte för att avla fram en frisk hel ras, så jo 10 år är en hög ålder!
Det svåraste för mig är att jag inte har velat se att han inte hänger med lika friskt ute längre, att han saktar in på stegen, att han gärna hoppar över en promenad mellan varven, det är så tomt, och känns så konstigt, så svårt att acceptera. Dock så har jag tagit mig själv i kragen och vi går långsammare när vi är ute ihop, vi går inte så långa sträckor, vi uppsöker mjuka underlag, hoppar över de långa promenaderna med Heike, tar dem med enbart Kaili .....
Jag har äntligen förstått att jag har en pensionär i mer än bara draget, jag har en pensionär mitt i livet <3!
Har gjort verkan på honom, han går bättre och känns inte riktigt lika sliten, så det är såhär vi får ha det, ge den älskade pensionären det han behöver, ro <3!
 
Här händer för tillfället inte så mycket, går mest och längtar till mars, skall ut på ett äventyr då och ser fram emot detta väldigt. Kommer dock kännas konstigt att resa själv denna gången men det fixar jag, tror jag, äh det gör jag! En dröm som jag haft i några år kommer äntligen att få bli av, yeaye!
 
Ska bli kallt några dagar framöver och känns så skönt, solen tittar fram och stjärnklara nätter, mmmmm!
 
Nej nu väntar kudden!
Take care, hugs!
 
//Gudrun

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela