akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Vad är ok och inte...

Publicerad 2015-07-31 01:02:43 i Hundarna,

har haft uppe ämnet tidigare men blev inget klokare för det. Lyfter det en gång till så kanske kanske jag fattar 😜!
Vi stöter titt som tätt på småhundar och dess ägare. Av 10 st vi möter så skäller nog 8 av dem tror jag nog = merparten! Av dessa 8 så är det nog 6 som totalt skiter i det och låter dem hänga ut i kopplet och bara vråla! Eller har dem i en rastgård och låter dem vråla utmed staketet när man passerar ..... Det är liksom tillåtet/accepterat .... hos vem undrar jag!? Hade det varit mina som burit sig åt på det viset så kan jag lova att jag hade fått en syrlig kommentar 9 ggr av 10!
Priset togs för några dagar sedan när en småhundsägare lät sin hund göra utfall och vråla åt oss och bara stod kvar o flinade varpå Kaili fick nog och röt till (blev snabbt bruten i sitt handlande) varpå hundägaren utbrister "de verkar farliga ....."!
Kunde inte hålla käften och sa "-inte lika farliga som din"
Sedan gick vi lugnt o sansat därifrån!
Bara för att man har en liten hund så kan det ju omöjligt betyda att de får uppföra sig hipp som happ! Eller är de så blåögda att de tror att hundarnas språk sig emellan avgörs av storleken på hunden! Liten hund talar till liten hund o stor till stor !?;) O gör en liten hund utfall mot en stor så vill lilla hunden leka men om hundar av minas storlek gör samma sak mot en liten så vill den stora döda .... Blir bara sååååå trött!
Har en god vän som blev anmäld för ett tag sedan för att ha en aggressiv hund (modell större). Det hela slutade med att de fick åka söder över för utredning hos polis. Hos polisen provocerades hunden så till den grad så vilken "vanlig" hund som helst skulle ramlat dit på testet, men det gjorde inte denna. Han gick fri från anklagelsen av att vara aggressiv, vilket vi alla visste. Däremot så sa ena kontrollanten att testet inte är under normala förhållanden och alldeles för tufft, han trodde inte hans egen hund skulle fixa det .....
Jag undrar hur många chiuauer som fått åka in på ett sådant test, eller Russel, pudel, terrier .... Listan kan göras lång! 
 
Nu har jag fått det ur systemet, skönt!
Take care and big hugs <3
//Gudrun

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela