akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Semester del 2

Publicerad 2015-08-04 18:33:00 i Allmänt, Hundarna,

Måndag morgon satte vi oss i bilen och for ned mot Åretrakterna. Tanken var vi skulle stannat tidigare men var uruselt väder (regnet började strax utanför Umeå) så slutade med att vi landade i Lit. En liten Camping som inte ser mycket ut för världen men ligger väldigt vackert vid inloppet till Hårkan. Campingen är gammal och sliten men sköttes av glada killar och hölls rent och snyggt så tummen upp för det.
Vi fixade oss lite mat, tog oss en tur mellan skurarna och sedan så kröp vi till kojs. Tisdag morgon så packade vi iordning för en heldag vid Hårkan. Regnet tog ny fart och vi körde på oändlig grusväg (vill inte tänka på hur bilen såg ut efter den färden, hua) tills vi hittade ett litet paradis där vi stannade och regnet upphörde och byttes mot SOL!
Stolt över min eld var jag. Visade sig att scout takterna satt i. Lyckades tända en brasa på blöt ved utan papper =), jepp, gick finfint!
Fisket var hyfsat men blev en hel del folk till slut så det "paxades" platser både här och där. Inte tillåtet enligt fiskekorten, lagar och regler. Man skall hålla ett roterande fiske så alla har möjlighet att få komma intill. Man kan ju omöjligt så kvar i älven bara för att hålla sin plats, men har man en kompis med sig så kan man turas om (vilket man ej får).
Oavsett så var det en vacker plats att tillbringa tisdagen på och fanns bra vägar och stigar för mig och hundarna att gå på så tummen upp för Hårkan. Var inte sista gången vi gästade där inte!
När vi väl kom hem till husvagnen så hade vi glömt att fästa i stormlinorna så vårt solskydd låg över HELA husvagnen. Vi lyckades få tillbaks det och förhoppningsvis inte väcka någon granne heller.
Onsdag morgon så fortsatte vi färden mot Sulviken med en paus i Östersund för diverse inköp och en paus på Lundhags för lite impulsinköp till Jocke och en skjorta till Håkan.
 
Tiden i Sulviken kommer i del 3 .....
 
Kram och var rädda om Er!
//Gudrun
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela