akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

En uppföljning på vad är ok o inte

Publicerad 2015-08-05 11:33:00 i Hundarna,

blev lite (väldigt) frustrerad över en kommentar som lades på en annan blogg där bloggägaren irriterades över STORA lösspringande hundar där ägare inte tar sitt ansvar! För det första gäller det ju alla hundar oavsett storlek, men skit sak samma .... Eller inte ... Men iaf ...
Då påpekar en hel hög med läsare just det jag skrev ovan varpå ett nutthead till karl anser att storhundsägare har ett långt större ansvar än småhundsägare för stora hundar gör större skada än en liten ?!?!?!
Om det nu vore så att ALLA hundägare tog sitt ansvar så skulle saker o ting vara såååååå mycket enklare. Stor hund stor skada, liten hund mindre skada, ja kan jag köpa om vi talar rent fysiskt ..... Men psykiskt då?!
Om den lilla hunden kunde vårda sitt kroppsspråk och lilla hundens ägare tog sitt ansvar skulle inte stora hunden behöva svara upp eller försvara sig!
Så vart vill jag komma med detta?! Jo ALLA hundägare har LIKA stort ansvar oavsett storlek, och om ALLA hundägare höll sina hundar kopplade så vore stor del av just detta problemet löst, lätt som en plätt!
 
kram
 
//Gudrun
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-08-05 17:18:30

Hej Gudrun! Hittade precis din sida då jag sitter och läser på om Alaskan Malamutes och tänkte att jag skulle skriva till dig och fråga ett par saker. Har själv haft Border Collie tidigare men varit utan hund nu de senaste 2 åren pga av att jag bott i lägenhet. Men nu är vi tillbaka i naturen igen och längtar efter hund. Har precis upptäckt Alaskan Malamute och förälskat mig lite i rasen. Vad upplever du är värt att känna till innan vi, på riktigt, börjar fundera på att skaffa en? Och en annan sak jag undrar. Läser att AM är svåra att träna och inte anses vara så intelligenta? Min uppfattning av de som jag har träffat har snarare varit tvärtom - väldigt trygga, kloka, fina hundar. Visserligen lite envisa och bestämda, men inte "korkade" (om du förstår vad jag menar). Det är inte någon speciell träning jag tänker mig och förstår att de inte kommer gå att jämföra med en BC, men är de verkligen så svår tränade? Allt gott och stort tack för din hjälp! Hälsningar Moa

Svar: Hej Moa,kul du hittat hit, mailar dig om det är ok!
Blir så långt här på bloggen annars!
Hälsningar Gudrun
Alaskan Malamutes

Postat av: Carina

Publicerad 2015-08-05 19:51:01

Amen to that!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela