Pasta med grön pesto och vitlöksgrillade körsbärstomater
Gjorde detta på vinst och förlust, visade sig vara vinst, mums!
Hittade receptet på mitt kök, Expressen och här är Receptet http://mittkok.expressen.se/recept/pasta-med-gron-pesto-och-vitloksgrillade-korsbarstomater/
PASTA MED GRÖN PESTO OCH VITLÖKSGRILLADE KÖRSBÄRSTOMATER
Foto: Martin Skredsvik.1
Ingredienser
- 1 kruka basilika
- 1 dl cashewnötter
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 dl olivolja
- 150 g parmesanost
- 1 1/2 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
Vitlöksgrillade tomater
- 200 g körsbärstomater
- 3-4 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 1 nypa socker
- flingsalt och peppar
- pasta efter tycke och smak
- Lägg basilikabladen (spara några till tomaterna och till dekoration) i en bunke tillsammans med nötter, finhackade vitlöksklyftor, olivolja och grovt riven parmesanost (spara lite till serveringen).
- Mixa allt med en stavmixer eller i en matberedare.
- Häll i matlagningsgrädden och mixa ytterligare till en slät smet.
- Lägg tomaterna på ett ugnsfast fat tillsammans med delade vitlöksklyftor och olivolja. Strö över några nypor fling-salt, socker och lite grovmalen svartpeppar. Lägg gärna på några basilikablad.
- Grilla mitt i ugnen på 225 grader i cirka 5 minuter.
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Blanda den väl avrunna pastan med den krämiga pestosåsen. Strö över lite parmesanost, lägg på några basilikablad och servera de varma tomaterna till.
Väl värt att prova 😘👏🏻👌🏻
Kram Gudrun