akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Mycket kretsar runt mina

Publicerad 2016-04-26 06:15:00 i Allmänt, Hundarna,

värdefulla 4-fotingar och just nu mest Heike. Gör så ont att se när hans kropp inte vill men han själv <3! Joakim (Kaili´s uppfödare) sa i helgen att viljan hos honom finns och är stor men kroppen säger ifrån, sorgligt! Det är inte riktigt rättvist tycker jag, INTE på en fläck faktiskt! Kärleken till den här killen går bortanför alla gränser och hjärtat kommer att gå itu en dag! Så nu önskar jag mig för Heike´s skull VÄRME och sol, lata sommardagar, bada i sjön, strosa i blåbärsriset, tugga tuggben och njuta! Hösten får bli ett senare kapitel, ett mycket senare kapitel.
Här och NU!
 
I helgen så gästades vi av Joakim, Sandra, Mattej och Caspian. Med sig hade de även Rebecka och Alexander (valpköpare och goda vänner till dem). SPHK södra hade utställning i Vaggeryd så där tillbringade vi lördagen. Dock fick jag ta lite sovmorgon då jag varit och hämtat Jocke i Jönköping på natten och lade huvudet mot kudden vid 03.30-tiden ......
Gick bra för Team Tornarsuk och fina kritiker delades ut. Vann avelsklassen var så kul och kom 2a i uppfödarklassen. Dock tyckte jag det var lite sorgligt att Laska inte fick sitt Cert. Dommaren tycker hon är en fulländad Malamute men svansen, nope! Så på grund av den uteblev certet .... tufft tycker jag, men alla är vi olika och tycker också så .... Däremot så gick det galet bra för Laskas kopia i form av Rebecka och Alexanders Anana. Hon blev etta med excelent och cert, kuuuul, och GRATTIS till det. Anana och hennes kullbror blev även etta i par.
Irene hade en åskådare vid matintag som tyckte att hon gott kunde dela med sig :´)!
Gudrun har dock inte tagit några bilder denna helgen, slarvigt ja jag vet, men har faktiskt inte haft tiden till det!
 
Vi har nog haft alla sorters väder också, det har faktiskt snöat like crazy här och haglat och sol och moln och regn och ......

Söndagen ägnades åt "attgöralistan" för min del, vilket innebär att jag varit rörmokare, vedstaplare, kompostflyttare, äppelträdsbeskärare och lite annat smått och gott!

Har sprungit mitt längsta ever, igår 13,5 km och gick förvånansvärt lätt. Målet var att få ihop 1,5 mil men se det gick inte. Orkar liksom inte ligga o springa i området bara för att få ihop det sista, så när jag kom hem så var det inte längre än 1,35 så fick nöja mig med det. Höll ett 6 minuters tempo i snitt .... Är ju så att jag inte jagar någon tid, jag jagar bara att ta mig runt de 2,1 milen på Göteborgsvarvet. Så om jag orkar och kan hålla mitt 6 minuters tempo hela vägen så kommer jag vara MER än nöjd! Mest förvånad är jag dock över att jag inte är tröttare när jag kommer hem, återhämtar mig blixtsnabbt, så sjukt skönt!
 
Igår kväll gick jag även en långrunda med prinsessan. Hon är lite låg, typ depp, och jag lider med henne. Hon får stå åt sidan för Heike´s skull och jag är inte delbar med 2 dessvärre. Gör det bästa av situationen och igår hade vi en timmas promenad med instick av balans, lydnad och korvletarträdet. Det trädet var längesedan vi besökte och såg hur hon sken upp när hon såg vart vi var på väg. Det är ett fantastiskt träd som ger möjlighet till det mesta. Så kul att se henne klura ut hur hon skall ta sig till korvarna som är högt, lågt, och instuckna på kluriga ställen. När vi kom hem låg Heike där vi lämnade honom, vid dörren, och Jocke sa direkt - han är olycklig - han har ylat i tid och otid - hjälper inte att vi är hemma ..... plutten <3! Håkan har ju sagt detta innan men jag har inte riktigt trott honom, men jo, nu är det så .....
 
Mycket av min tid ägnas i dagsläget åt arbete, dels i min anställning och dels i Admininstrationshjälpen! Den sistnämnda är ju då klart roligast. Innebär nya kontakter och mycket lärande av diverse administrativa program, KUUUUUL!
 
Nej gott folk, nu måste jag ila till jobbet. Ha en superfin dag och var rädda om Er, man vet inget om morgondagen <3!
 
//Gudrun
 

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela