akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Helgen som gått

Publicerad 2015-09-29 23:04:00 i Allmänt, Hundarna,

har jag svävat lite på de vita molnen. Har gästats av Kaili´s uppfödare Joakim och 2 av hans draghundskompisar (Nicklas och Alex). Trevligt umgänge, mycket hundsnack och bäääääääst av allt, jag fick köra hund i 2 dagar. Team Tornarsuk var så snälla och lät mig låna Laska och Akiak på Hapimat Draget som är en tävling i barmarksdrag alldeles i min närhet, fantastiskt!
 
Dag 1 så låg vi nästan en minut efter Joakim som körde Akira och pappa Cooper. Dag 2 var vi inte lika långt efter 26 sek tror jag det var. Dag ett gjorde Laska största delen av jobbet men dag 2 så var de superduktiga båda två och insåg då hur mycket jag saknar det och hur ofantligt roligt det är. Inte lätt att förstå för den som aldrig gjort det men när man känner kraften från hundarna som mynnar ut i samarbete-samförstånd och en väldig fart, mmmmm, me like a lot!
 
Här kommer lite bilder från helgen, dock ingen från själva draget men är inte som Jocke som hinner/kan fota samtidigt som han kör ;)!
 
Underbart goa Laska, allas vår lilla känguru ;)!
Nallebjörnen Akiak <3
Husse Joakim med en något förliten nummerlapp, hihihi!
Lördagsmys i soffan och Kaili hittade en ny kompis i Alex =)!
Mot dag 2 i Hapimag Draget
Härlig kyla mötte oss denna morgon och höll hyfsat i sig fram till tävlingsdags! Vacker natur, härliga människor, en fantastisk dag helt enkelt som jag kommer ta med mig framledes =)!
Resultatet från helgen =)! Så supernöjd var jag, lets do it soon again!
Söndag kväll strålade en fantastiskt stor och vacker måne från himmeln, dock var jag uppe för tidigt på natten och såg bara inträdet till blodsmånen.

I tisdags förra veckan var jag och tre andra glada tjejer på Hooks Herrgård och Spa, kommer snart gästa dem igen. Får bli en före jultvagning tror jag. Njöt i fulla drag både av behandling och det goa sällskapet!

Har byggt mig en lina till Kaili (Heike skall få en också) så vi kan styrketräna på rätt sätt utan att anstränga hennes rygg/bakparti. Hoppas det blir bra och att hon ska tycka det är kul. Blir kätting till att börja med iaf.

Kört Fenix till veterinären i måndags för kastration. Han tog det väldigt bra och var inte speciellt berörd av det inträffade. Han hatar mig inte heller för att jag tog dit honom, han är kelen och go ändå, trots att jag var budbäraren <3

Nej go vänner, kudden skriker efter mig, eller rättare sagt min kropp skriker efter kudden. Jag har någon balansstörning och haft i snart 2 veckor. Är faktiskt värst när jag ligger ned, är som att åka karusell mest hela tiden. Mådde inte illa till en början men de 2 sista dagarna har det varit typ hemskt. Har dock lärt mig hyfsat bra att handskas med problemet och hoppas att det snart går över!
 
 
Ha en fantastisk dag i morgon!
 
KRAM
//Gudrun
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela