akillesmalamute.blogg.se

Om livet med polarhund, i vått och torrt, uppgång och nedgång, kärlek!

Härlig helg i härliga Utby

Publicerad 2015-08-16 18:13:00 i Hundarna,

I lördags morse (förra helgen) så for vi mot Trollhättan och Utby (Hjärtum, Lilla Edet). Regnade när vi for men blev fint när vi väl anlände till Joakim och Sandra. Trivs alltid lika gott i deras sällskap, så lättsamt, jordnära och ärligt =)!
Vi fick lite kasta oss i bilen för vi skulle köra mot Orust-Tjörn och köpa havskräftor.
Alltså det är så vackert på västkusten, det är galet vackert där. Lika vackert som Jämtland men på ett helt annat sätt. Vi gjorde små stopp på vägen och när vi väl anlände fiskeaffären så var havskräftorna slut :(! Fick bli räkor, lax i olika former, en del såser och så köpte vi småländska kräftor istället (långt ifrån samma sak men bättre än inget)! Bestämde där och då att nästa gång så ringer vi och förbokar .... så vet man att man får =)!
Väl hemma igen så hade vi valpmys, VALPMYS, lääääännge! Det är 6 härliga individer 2 tikar och 4 hannar så bedårande. Laska som är mamma till de små liven är en pysslig mamma och tar sin uppgift på största allvar. Akiak som är fadern till de 6 bara är, ja verkligen, han bara är. Jag är ju då förälskad i Akiaks pappa som heter Cooper som är den enklaste hunden i världen (tror jag). Men enligt säker källa så skall visst Akiak vara ett snäpp "enklare", om nu det kan vara möjligt. Kommer bli en bra kombination med valpar med dragvilja och skalle =)! Fick skratta åt min äkta hälft som tydligen ville ha dem allihop. Dock så stannar de ju inte i valpformatet utan växer och blir stora en vacker dag ;)! Själva skall de behålla en tik men kändes som det nog blir 2 valpar kvar i Tornarsuk´s ägo!
 
Bildkavalkad:
 
 
 

Dagen fortlöpte och kvällen avslutades med skaldjursfrossa, stor sådan ....
Och så blev jag ju geting stucken också såklart. På foten utan förvarning, och f-n va ont det gjorde. Har ont av det än, trodde det snabbt skulle gå över men nej då. Värker och kliar men dock bättre än första dygnet så det är på rätt väg =)!

Klockan blev som vanligt över midnatt, fattar inte var tiden tar vägen ibland. Men blir nog lätt så när man ska ta igen förlorad tid sedan förra gången ;)!
 
Sovmorgon på söndagen och åter igen VALPMYS, lääääänge!
Solen var med oss och vi hade det alla så gott där ute i gräset.
Egen proffsfotograf har de också upptäckte vi ;)!

På eftermiddagen åkte vi rally med Joakim för vi skulle in till fallöppningen i Trollhättan och vi var liiiiiittte sena ;)! Vackert är det i Trollhättan och vi insåg där och då att vi har mycket att utforska där också! Vi åkte även ned till Slussen och tittade och hade tur för där var en båt som skulle igenom. Lite kul att se hur det hela går till och hur smidigt det görs.
 
Väl tillbaka i Utby så hade potentiell valpköpare dykt upp så blev att ventilera lite med dem. Packa ihop och dra sig hemåt.
 
Kommer nog bli ett besök snart igen, ett kort, kolla läget på de 6 små liven <3!
 
Har fotat massor med systemkameran men just nu för fint väder så kommer fler bilder såsmåningom, lovar!
 
Ha en härlig kväll!
 
Kram
//Gudrun

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alaskan Malamutes

Är en "tjej" som bor i Småland med min familj och 1 Alaskan Malamute. Bloggen kommer till största del att handla om Kaili, vänner och vår vardag samt äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela