Het ananas och mangosalsa
Gjorde denna i torsdags kväll till grillat.
Den är så GOD, så jätteGOD och passar ypperligt till grillat kött och tror den funkar till fisk också, MUMS!
Rekommenderar den varmt!
- 2 salladslökar
- 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
- 250g färsk ananas
- 250g fryst, tinad mango i tärningar
- finrivet skal och färskpressad juice av ½ lime
- 1 msk olivolja
- 1/2 kruka finhackad citronmeliss
- 1/2 kruka finhackad koriander
- 1 krm salt
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Strimla salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skär ananasen i fina tärningar.
- Blanda samtliga ingredienser i en skål. Krydda med salt.
- Servera salsan till stekt eller grillat kött.
GOTT, magiskt gott =)!
//Gudrun